Brian minter: uitstekende bollen voor de lentekleur

Brian Minter: Uitstekende bollen voor de lentekleur.

Begin je dag met Zonsopgang, een roundup van B. nieuws en meningen meteen naar je inbox.

Begin je dag met Zonsopgang, direct naar je inbox gebracht.

Brian Minter: Uitstekende bollen voor de lentekleur.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Brian Minter: Uitstekende bollen voor de lentekleur.

Brian Minter: Uitstekende bollen voor de lentekleur.

Opinie: Er is een beetje een bol tekort dit jaar, dus pak de jouwe snel op en kijk uit naar een spectaculaire lentekleur voor vele jaren.

Eranthis geel: Eranthis (aconites) maken hun zonnige verschijning in het vroege voorjaar.

Foto door Florissa / Van Noort Bulb Co.

Recensies en aanbevelingen zijn onbevooroordeeld en producten zijn onafhankelijk geselecteerd. Postmedia kan een affiliate commissie verdienen van aankopen gemaakt door middel van links op deze pagina.

Met de huidige realiteit van kleinere ruimte tuinen, lente bollen moeten ver boven hun gewicht om maximale kleur te produceren met minimale zorg of drukte. Dit is waar zogenaamde kleine bollen spelen een belangrijke rol in onze late winter en vroege lente tuinen. Het is niet alleen over de grote kleur die ze brengen naar onze tuinen, haar ook over de kunst om ze te combineren met andere vroeg bloeiende planten om prachtige displays te creëren, evenals het verlengen van de tijd die we kunnen genieten.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

De eerste en meest welkome bolkleur komt uit de gemeenschappelijke sneeuwval (Galanthus nivalis). Inheems in Noord-Azië en Europa, deze verbazingwekkende bol groeit gemakkelijk in loofbossen. Het heeft redelijk goed drainende grond in volle zon of halfschaduw. Het parent prachtig met vroege bloeiende vaste planten, zoals paarse Aubrietas en schaduw-liefhebbende pulmonaria's. Geplant in gazons, waar ze blijven mooi, of onder bomen en struiken, in een paar jaar, hun displays zijn vrij spectaculair. Zwarte mondo gras partner met pure witte sneeuwdruppels is een klassieke foto-op. Een van mijn favoriete combinaties is diepe purple Kramers Rode heide omringd met sneeuwdruppels.

We verontschuldigen ons, maar deze video is niet geladen.

tik hier om andere video's van ons team te zien.

Brian Minter: Uitstekende bollen voor lentekleur.

Muscari armeniacum: De prachtige blues van Muscari armeniacum zijn een welkome aanvulling op elke tuin.

Foto van Florissa / Van Noort Bulb Co.

Aconites (eranthis) zijn het vergeten juweel van de winterkleur. Met een sterke gelijkenis met drie-inch gele boterbloemen, deze Europese en Aziatische alpine inboorlingen vaak concurreren met sneeuwdruppels voor het zijn van de eerste winterkleur. Ze vormen een tapijt van prachtige schoonheid in grenzen en rotstuinen en kijken verrukkelijk gestrooid door zonnige grond covers. Een laag, tapijt-achtige, gouden gebladerde heide, genaamd Golden Starlet, heeft witte bloemen de hele winter en ziet er geweldig uit wanneer omringd met sierlijke aconieten. Deze nieuwsgierige bollen lijken veel op stukjes schors. Een kleine truc bij het planten van ze is om de bollen te weken in warm water voor 24 uur om hen te helpen beginnen met het verzenden van wortels.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar je artikel gaat verder onderaan.

Er zijn tientallen crocussoorten, maar vandaag, Crocus vernus is de meest geteelde en heeft de grootste bloemen en een van de breedste scala van kleuren. Afhankelijk van het winterweer, zullen ze overal bloeien van februari tot april. Ook, wanneer geplant in gazons, ze maken nogal een charmant gezicht. Ze vereisen goed drainerende grond, geen gebruik van chemische onkruid controles en een pauze in vroege maaien om de bladeren genoeg tijd om op te bouwen middelen voor de komende jaren bloemen. Ze spelen mooi met veel vroege bloeiende vaste planten, vroeg bloeiende struiken en grond covers. Mijn favoriete combinatie is paars en gele rassen gemengd met een gouden altijd groene sedum genaamd Angelina.

Puschkinia Libanotica: De unieke blauw-wit kleuring van Puschkinia libanotica verfrist elke lentetuin.

Foto van Florissa / Van Noort Bulb Co.

Een andere vroege juweel is de februari-bloeiende Iris reticulata. Inheems aan Iran, deze vijf-inch miniaturen hebben goed drainende bodems en een aantal winterzon. Geplant aan de voet van bomen, langs grenzen en onder lage grond covers en vaste planten, deze echt unieke vroege bollen zijn ongelooflijk veelzijdig. Probeer ze te gebruiken met sempervivums, zoals de nieuwe Chick Charms. In combinatie met de nieuwe gele rassen, zoals Sempervivum Herfst Sunrise en S. Butterscotch en met de diepe Purple S. Herfst Apple, ze zien er sensationeel uit.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Een andere zelden gebruikte vroege bol, en een van mijn favorieten, is de wit-blauwe Puschkinia libanotica, vernoemd naar Apollo Mussin-Pushkin, een Russische botanicus. Inheems in Noord-Azië en het Midden-Oosten, bloeit het eind maart en begin april, en presenteert een unieke kleurmix om mooi te accentueren vroege lente tuinen. Het springt met iets roods, zoals vroege botanische tulpen en het donkere blad van Wanda primula's.

Iris reticulata blauw: Dainty Iris reticulatas zijn zeer veelzijdig en zien er prachtig beplant met sempervivums.

Foto van Florissa / Van Noort Bulb Co.

We waarderen allemaal de vele variëteiten van gele narcissen. Een van mijn favorieten, Narcissus bollobocodium, vaak bekend als de gele hoepel petticoat, is de kleinste van hen allemaal. Zijn een vreemde kleine narcissen vanwege zijn vrij grote trechtervormige trompet en kleine, bijna onzichtbaar, perianth. Dacht een Spaanse narcissus soort te zijn, zoals vele andere miniatuur narcissus soorten, zijn zeer veelzijdig en kunnen worden geplant in wetten, rotspartijen, grenzen en onder struiken. Het veelvouden door bolverdeling of zaad.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Veruit de meest productieve verspreidende kleine bollen behoren tot de grote familie van druif hyacinten (muscari). De meest gebruikte en bekendste is Muscari armeniacum. Het komt in vele kleuren, maar de levendige Hemelse Blauw voegt een rijke, donkerblauwe kleuring die zeer goed contrasteert met andere kleuren, zelfs met de groenen in onze Maart en April tuinen. Een van de snelste meerjarige soorten van bollen, muscari, wordt vaak gebruikt in enorme driften. Keukenhof Tuinen in Nederland gebruikt ze massaal te accentueren vrijwel elk van hun spectaculaire bloembedden.

Galanthus: Sneeuwdruppels zijn de eerste bollen om onze tuinen te verkleuren als de lente nadert.

Foto van Florissa / Van Noort Bulb Co.

Niet ver achter in hun vermogen om zich te verspreiden en te bloeien over een lange periode zijn de vele soorten scilla's. Hoewel ze goed presteren in volle zon, hebben ze de neiging om een beetje groter en laatste veel langer in gedeeltelijke schaduw. Inheems in Spanje en Portugal, Scillas nutans worden veel gebruikt in Groot-Brittannië en worden vaak aangeduid als Engelse bluebells.

Ik hou van de kleur bereik van Scilla Campanulata. Van helder blauw tot donkerblauw en van lichtroze tot wit, ze zoeken naar de hele wereld als miniatuur enkele bloeiende hyacinten. Geplant onder bomen en struiken, hun lange bloei periode en het vermogen om zich te verspreiden en te vermenigvuldigen maakt hen een uitstekende keuze voor kleine tuinen.

Er zijn zoveel andere kleinere bolsoorten te ontdekken, maar deze zijn het makkelijkst te verzorgen en de langste favorieten. Er is dit jaar een klein tekort aan bollen, dus pak de jouwe snel op en kijk uit naar een spectaculaire lentekleur voor vele jaren.

Deel dit artikel in uw sociale netwerk.

Brian Minter: Uitstekende bollen voor lentekleur.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Er was een fout, geef een geldig e-mailadres.

Als je het niet ziet, kijk dan alsjeblieft in je spammap.

Het volgende nummer van Vancouver Sun Headline News zal binnenkort in je inbox zitten.

We kwamen een probleem tegen waarbij je je aanmeldde.

6: 946 nieuwe gevallen, 11 sterfgevallen over drie dagen

Dan Fumano: Vancouver politie zal geen COVID-19 vaccinaties nodig hebben, in tegenstelling tot andere afdelingen.

COVID-19: Delta variant meer een zorg dan Omicron: B.

paar heeft twee appartementen in huis een voor haar kinderen, een voor zijn.

Foto's tonen belachelijk grote goudvissen die de Canadese haven overnemen nadat ze in het wild zijn vrijgelaten.

Postmedia is toegewijd aan het onderhouden van een levendige maar civiele forum voor discussie en moedigen alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Reacties kunnen tot een uur voor matiging duren alvorens te verschijnen op de site. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mail notificaties ingeschakeld die u nu ontvangt een e-mail als u een antwoord op uw reactie ontvangt, er is een update naar een commentaar thread die u volgt of als een gebruiker u opmerkingen volgt.

voor meer informatie en details over het aanpassen van uw.

365 Bloor Street East, Toronto, Ontario, M4W 3L4.

© 2021 Vancouver Sun, een divisie van Postmedia Network Inc. Ongeautoriseerde distributie, transmissie of republikatie strikt verboden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw inhoud (inclusief advertenties) te personaliseren en laat ons toe om ons verkeer te analyseren.

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met onze.

Ik geef ze Minimaal Water, 1 x in de week.

Als u het pampasgras nu helemaal snoeit, kan het wat langer duren voordat het gras zich ontwikkelt dit jaar.

Als ik google dan lees ik september maar soms zie ik ook staan in het voorjaar. In pot hebben planten ook het hele jaar behoefte aan water (tenzij het vriest). Weet u nog welke soort u heeft? Daar zou het aan kunnen liggen. Ze hebben voedzame waterdoorlatende grond nodig. Kan het zijn dat die andere twee toch te weinig water krijgen ?.

Hij zal dit jaar opnieuw uitlopen.

Dit gaat makkelijk met een scherpe heggenschaar. Kun je ook aan de wortels zien of de plant dood is? Als je hem uit de pot haalt. Tot slot is het belangrijk om te weten welk cultivar u heeft; als u een gewone pampasgras heeft - zonder derde naam tussen aanhalingsteken - dan weet u eigenlijk niet goed hoe hij zal gaan bloeien. Als het blad vlak voor de winter geel verkleurd is, kunnen de bladeren bij elkaar gebonden worden.

Pampasgras woekert niet, maar groeit polvormig.

Hier leest u meer over het verjongen van siergrassen. nl/tuintips/egels-in-de-tuin/ of kijk eens bij de egelbescherming. Het zou allebei natuurlijk kunnen, te weinig zon en te veel water. Ik weet niet precies wat u bedoelt, maar pampasgras kan ook in een border aangeplant worden.

Het was een plantje van 30 cm hoog en ondertussen is enkel de kluit al 70 cm doorsnee en de plant doet het enorm goed en is zeker 2 tot 2,5 meter hoog.

Het voorjaar is een goed moment, na het snoeien. De houden van een beschutte plek in de volle zon en voedzame, goed doorlatende grond. Als de 4 punten in het artikel niet op uw Cortaderia van toepassing zijn, kunt u nog een jaartje afwachten of nieuwe planten aanschaffen. U kunt pampasgras ook in pot planten. Het pampasgras mag u kort snoeien. Dat geldt zeker voor pampasgras. Hallo , Mag ik mijn pampasgras nu nog terugsnoeien? groet.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cortaderia informatie

Nu komen er her en der groene sprieten te voorschijn maar alle.

Verpot de plant wanneer hij te groot wordt en geef dan meteen verse potgrond.

Heeft u het pampasgras al gesnoeid? De bruine stengels zijn overblijfsels van de winter. Het groen kunt u laten staan tot komend voorjaar; het geeft de plant ook wat bescherming in de winter. Hoe lang duurt het ongeveer voordat deze op de max hoogte is. Het gras komt voor op de pampa, een subtropisch natuurlijk grasland, daar is dit siergras wintergroen. Tot hoe er boven de grond moet je een Cortadaria selloana Pumilla eigenlijk snoeien. Koemestkorrels, siertuinmeststof of speciale meststof voor siergrassen; is allemaal goed.

Ik heb vorig jaar rond deze tijd een pampas gras gepoot er zijn geen pluimen aan geweest.

nu in januari 2018 zie ik dat deze alle 5 geel zien. Vorig jaar heb ik pampasgras geplant op humusrijke grond. Water kunt u controleren door de potgrond te voelen met uw vinger of een kuiltje te graven naast de kluit. Ik geef hem veel water (misschien achteraf wel te veel) en misschien moet hij langer in de zon staan? Kunt u mij hierin adviseren? Alvast bedankt. Het is misschien wat laat in het voorjaar, maar de plant zal vanzelf weer uitlopen. Kan ik in het voorjaar na het snoeien de plant in tweeën of drieën steken en een deel opnieuw gaan planten? en hoe kan ik dit het beste doen?. Het voorjaar is een mooi moment.

Ik ben telaat met snoeien pampasgras, wat nu? Alvast bedankt voor reactie.

Dat kan door de pollen te delen. U kunt pampasgras prima buiten houden, als het erg hard gaat vriezen kunt u de potten inpakken of het pampasgras beschermen met een rieten mat eromheen. Dit zijn oude stengels die niet opnieuw gaan bloeien. De oude vergeelde halmen kunt u verwijderen. Geef in droge perioden eens wat extra water. Er zijn een paar groene bladeren maar meeste is bruin en gekruld. Een pampasgras (Cortaderia) wil goed water doorlatende en voedzame grond, de kleur is bij mijn weten niet afhankelijk van de zuurgraad van de bodem. Ze beginnen nu echter wat geel te worden. Het pampasgras is een tweehuizige plant, dit betekent dat er vrouwelijke en mannelijke planten zijn.

Het zijn drie planten naast elkaar maar het lijken er veel.

Nu heb ik helaas alleen groen, 1,5m hoog gras maar geen pluimen.

Als u een jonge plant heeft gekocht, dan kan het zijn dat er het eerste jaar nog geen pluimen verschijnen. Op een te koude plek en in de schaduw kan het voorkomen dat de plant niet gaat bloeien. Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen. Wat vreemd! Stuurt u ons anders een foto en mail deze met uw gegevens, dan kijken we even mee. hallo, Ook al is het nu31 maart, mag ik mijn pampas nog snoeien of ben ik al te laat?.

En u zou hem een zonniger plekje kunnen geven.

Deze gaat dan weer uitlopen en in de nazomer verschijnen opnieuw pluimen. Wij hebben Pampusgras gepland 2 jaar geleden in een border van 1 bij 1 meter (buitenmaat, binnenmaat 80 x 80 cm). uiteindens zijn gelig en lijken dood. Nu wilde ik kijken om hem toch nogmaals te snoeien maar blijkt hij vanuit het midden helemaal rot te zijn. Groenblijvende planten kiezen en verzorgen. U snoeit pampasgras elk voorjaar zodra de eerste nieuwe groene sprieten zichtbaar worden. snoei je alleen het gras in het voorjaar of ook de pluimen van vorig jaar? staat zo ongezellig zonder pluimen :).

Beste Ik ben van plan om het pampasgras te planten in steigerhouten bloembakken van ongeveer 40x40 cm en 1meter hoog kan dit ? Alvast bedankt voor reactie.

Daar beschermt u de plant tegen door hem in te pakken en de halmen pas in het voorjaar af te knippen, wat u ook gedaan heeft. Beste DIrectplant, AL jaren staat in onze tuin een prachtige struik. Plant alleen de buitenste delen in losse, met compost verbeterde grond, geef ruim water. Nu wilde ik hem eigenlijk snoeien maar vorig jaar hoorde ik regelmatig een egel daar. Ik meld het er maar vast bij, dat het niet geheel onderhoudsloos is, hoewel het wel even duurt voordat u dit stadium bereikt. Hallo, Wij hebben pampasgras gekocht en willen deze gaan planten in onze border. U knipt het pampasgras in het voorjaar gewoon helemaal af, er blijft niets staan.

Wij hebben een dwergpampus en die doet het heel goed.

Als het water in het hart van de plant komt en het gaat vervolgens vriezen, kan het siergras stuk gaan. Afhankelijk van welke maat pampasgras u heeft, zullen er dit najaar pluimen verschijnen. Als het helemaal vergroeid is zou u ook alles kunnen weghalen, hij loopt wel weer uit. opzich vind ik dat niet erg want hij staat iet in de weg. Het zal dan allemaal uitgedroogd zijn en/of afbreken. Zorg wel dat u voldoende water geeft na het aanplanten, helemaal in warme zomers. Is er geen doorkomen aan, dan zou u grof geschut kunnen inzetten en een elektrische heggenschaar kunnen gebruiken.

Elk jaar meer stengels en pluimen en voller met blad.

Kan ik deze nu nog snoeien? Alvast bedankt voor uw reactie. Mijn vraag is, kunnen ze ook binnen overwinteren?. Waarschijnlijk zijn deze van vorig jaar. Pampasgras (Cortaderia) is een prachtig siergras dat bloeit met grote pluimen. Als je 1 pampagras besteld, hoeveel pluimen komen daar ongeveer uit?.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen