25 hibiscus types you'll love to grow - epic gardening

25 Hibiscus Types You'll Love To Grow - Epic Gardening.

Epic Gardening is reader-supported. Wanneer u via links op onze site koopt, kunnen we een affiliate commissie verdienen.

Hibiscus rosa-sinensis Checkered Hibiscus.

Hibiscus arnottianus Hawaiian White Hibiscus.

Hibiscus laevis (soms Hibiscus militaris genoemd).

De bloem van Hawaï, een nationaal symbool van Haïti, en de nationale bloem van naties met inbegrip van de Salomonseilanden en Niue. De stervormige bloem van alle hibiscussoorten wordt overal gezocht door tuinders. Met zoveel verschillende soorten hibiscus daarbuiten, is er zeker iets waar je mee kunt werken.

Of u nu liever tropische hibiscus cultivars, winterharde hibiscus, of vaste planten, de meeste grootschalige crèches en grote box winkels voorraad. Als uw tuin geel, rood, blauw, roze, paars, of witte bloemen, de kans is groot dat je een hibiscus cultivar die aan uw behoeften voldoet vindt.

In dit stuk, goed bedekken enkele van de meest voorkomende en meest opvallende hibiscus planten die er zijn. Goed bespreken hun breedte en verspreiding, en of ze tropisch zijn, winterhard, of vaste plant. Op die manier heb je wat informatie mee te nemen met u naar de kwekerij wanneer u uw hibiscus plant kiest.

Soms genoemd Philip Island hibiscus, deze hibiscus type is zeestervormig.

Een echte funky-looking bloem inheems aan Phillip Island uit Australië, deze plant komt alleen in het wild in twee klonters. Terwijl het is gekweekt door mensen elders, geen ander bewijs van deze plant in het wild bestaat! Kun je het geloven? Het is een echt uniek exemplaar, niet alleen in zijn uiterst zeldzame wilde groei gewoonte, maar ook in zijn zeestervormige hibiscus bloem met geclusterde, uitgesproken meeldraden. Zijn tropische hibiscus zoals de inheemse regio kan suggereren, en zijn kritisch bedreigde. Inbrengen van deze plant in uw privacy scherm of hegge is zeker afleiding van voorbijgangers, en ondersteuning van de plant in het proces.

De wollige roos Mallow produceert 2-3 inch bloeit.

De wollige roos-mallow of valse katoen plant is een prachtige echte witte bloem. Een korte en stubby houtachtige plant afkomstig uit de VS, deze loofrijke meerjarige bloeit laat in de lente door de vroege herfst. In staat om te groeien in veel Zuid-Amerikaanse staten, zijn inheems aan vijvers en sloten, bossen, en weiden. Het tolereert enige schaduw maar gedijt in volle zon. Elke witte bloem is 2 tot 3 centimeter breed met een diepe karmozijn centrum. Wanneer ze bloeien, deze bloemen pop uit hun struik groen. Een seizoen van bloei opent zich tot vele meer met deze dichte perennale.

Perfect voor meer formele tuinen is de bloem-van-een-uur.

Een compacte struik die groeit tot ongeveer 4-5 voet in hoogte met ivoren-gekleurde bloemblaadjes met een bloed-rode centrum, deze elegante plant met donkergroene bladeren is een verdoving en zou passen in goed in formele tuinen. Gewoonlijk genoemd de bloem-van-een-uur vanwege zijn kortlevende bloemblaadjes, het wordt nu gekweekt rond de Verenigde Staten als een gemeenschappelijke tuinplant, en zelfs wiet in sommige gebieden. Zijn duidelijk-lobde bladeren zijn kenmerkend voor de Oude Wereld planten, schijnbaar uit de tijd. Veel tuiniers kiezen dit jaar om tuingrenzen te accentueren, en om bumbles en Lepidoptera rupsen aan te trekken.

Inheems aan Hawaii, Hibiscus furcellatus is een langer levend hibiscus type.

Een Hawaïaanse inheemse struik bereiken 6 tot 10 voet, dit is een van de langer levende hibiscus planten. Zijn vaak gebruikt als landschapsplant in containers en hagen, en vanwege zijn compacte vorm, is geweldig voor screening. Zijn zeer tolerante van hoge watergronden en kan zelfs groeien langs waterwegen in sommige gevallen. Bloomend het hele jaar door, deze showy roze en paarse bloemblaadjes hibiscus valt op tegen de heldere groene bladeren met hartvormige bladeren. Zijn licht roze tot paarse bloemen geven tuinen in de tropen een uitbarsting van kleur.

Deze strandschoonheid heeft bijna pinwheel-achtige bloemblaadjes.

Deze hibiscus is een prachtige siersoort afkomstig uit een tropische regio van Azië of Hawaï. The Beach Beauty botanische naam van.

wordt gegeven voor zijn veranderende bloemblaadjes kleur. Wanneer deze variëteit opent zijn bloemen, het heeft helder gele bloemblaadjes met een diep rood centrum. Als de dag gaat, de bloemblaadjes verdiepen naar oranje en dan eindelijk rood worden voordat vallen van de boom praten over een show! De plant kan een indrukwekkende hoogte van 13-33 voet bereiken. Het wordt nu gekweekt in warme en tropische gebieden over de hele wereld en krijgt zijn zee hibiscus botanische naam van zijn neiging om te groeien langs waterwegen.

Gele hibiscus is de staat bloem van Hawaii.

Deze heldere en gele hibiscus is de staat bloem van Hawaii! Ook wel aangeduid als gele of Hawaïaanse hibiscus, deze tropische hibiscus kan soms groeien tot 30 voet. Meer algemeen echter zijn kortere bomen of struiken tot een bescheiden hoogte van 15 voet. Bloeiend van de lente tot de vroege zomer, dit is een van de hibiscus rassen met een eerdere bloeitijd. Zeven verschillende soorten zijn afkomstig van Hawaï, maar deze was de gelukkige favoriet om te worden gekozen als de bloem voor de staat Hawaii. Het krijgt zijn Hawaïaanse hibiscus botanische naam om die reden.

Chinese hibiscus is waarschijnlijk de meest bekende van de hibiscus soorten.

Chinese hibiscus is waarschijnlijk de meest populaire hibiscus soorten wereldwijd, en ironisch genoeg is een van de tropische hibiscus rassen meest getoond op foto's van Hawaï (hoewel het er wordt geteeld, zijn niet inheems op de eilanden).

of China roos botanische is iconisch. Deze Chinese hibiscus plant schreeuwt Im tropisch! door levendig-gekleurde, gemakkelijk te identificeren helder rode bloemen wereldwijd bekend. Geloofd te hebben ontstaan in Azië, het komt in vele kleuren met meerdere bloemen duurde slechts 24 uur. Terwijl de bloemen zelf zal worden van korte duur, bloeien de planten over een zeer lang seizoen in tropische gebieden bijna het hele jaar door. Veel vogels en vlinders worden aangetrokken tot.

voor zijn grote kleurrijke en delicate bloeien. De bloem is ook vreemd genoeg gebruikt als schoenpolijstmiddel in sommige tropische regio's. Deze Chinese hibiscus variëteit produceert voornamelijk rode, roze, oranje of gele bloemen.

Mango Likeur is een uitstekende naam voor deze H.

Mogelijk een van de meest opvallende van de gemeenschappelijke tuin hibiscus, deze cultivar met de hibiscus mango likeur botanische naam heeft een pluizig helder rode bloem omzoomd door een gele helling. De bloeien zijn massief, op 6 tot 8 centimeter breed, en duren slechts 24 uur, net als andere.

Mango Likeur kwam voort uit de hybridisatie van de fluffy-flower Muffin Man en de interessant gebladerde Crème de Cacao. Zo komt het beste van beide werelden samen!.

variëteit krijgt zijn geruite hibiscus botanische naam uit zijn gevarieerde rood, roze, wit en groen blad. Hoewel het soms algemeen wordt aangeduid als Rose of Sharon, zijn.

Om geruite bladeren aan te moedigen, stel deze plant bloot aan volle zon en vochtige grond.

rassen, deze plant is tropisch en loof. Alle hier genoemde rassen doen het beste in subtropische en tropische gebieden 9 en 10 respectievelijk.

De briljante karmozijn van Lord Baltimore is onderscheidend.

Lord Baltimore is een koud-harde tedere vaste plant die gedijt in zones 4 tot en met 9. Niet alleen zijn de bloemen massief, maar ze zijn ook een flitsende rood, en zitten opop hoge stengels die 4 tot 5 voet hoog. Verspreiding van 2 tot 3 voet breed, deze struik is een uitstekende aanvulling op cottage tuinen. De palm bladeren bieden een accent dat is atypisch voor koudere gebieden waar het kan groeien. Het doet het beste in vochtige rijke bodems en volle zon.

Genaamd Jamaica sorrel en Roselle, H.

Een van de beroemdste roselle botanische hibiscus rassen, vooral in de culinaire wereld, deze hibiscus plant gaat ook met de naam Roselle. Met prachtige witte hibiscus bloemen die uit bloedrode bloemknoppen, dit is een van de gemeenschappelijke tuin soorten hibiscus, vooral in kruidentuinen, vanwege het gebruik ervan in de drank algemeen genoemd Jamaica. Deze drank staat bekend om zijn medicinale eigenschappen, waaronder ahem helpende toilet inspanningen en regulering van de bloeddruk. Zijn genoten in Midden-Amerika in theevorm, met kalk en suiker.

Roos van Sharon is een zeer veel voorkomende hibiscus in tuincentra.

Meestal aangeduid als Roos van Sharon hibiscus, dit is een bushing vorm die vrij groot kan zijn. Het is een van de meest voorkomende hibiscus rassen in tuincentra. In staat om te bereiken 5 tot 15 voet, dit indrukwekkende specimen moet ruimte om te groeien! Het heeft grote ovale bladeren en vrij roze ruches bloemen. Groeiend laat in het seizoen en in staat om deelschaduw te verdragen, zijn een van de meest geplant hibiscus bomen. Hoewel het vereist weinig onderhoud na het planten, Roos van Sharon waardeert snoeien voordat de jaren knoppen ontwikkelen. Dit helpt elke Roos van Sharon hibiscus specimen in droogte, slechte bodems, en verschillende lichtomstandigheden.

heeft een breed scala van verharding van zone 5b tot subtropische 9a. Het trekt bestuivers en werkt goed in cottage tuinen, of als een privacy scherm.

Een opvallende vanwege zijn blauw-getinte kleur, Blue Bird is showy.

staat bekend om zijn opvallende paars-blauwe kleuren. Een verscheidenheid die bloemen zwaar, en luid, deze show-stopper is adembenemend tijdens het verblijf van een compacte 3-4 voet. Met een licht gefrustreerde bloemblaadjes en donkergroen blad, het werkt prachtig in traditionele of cottage tuinen. Net als de relatieve, Rose van Sharon, Blue Bird heeft een breed scala van verhardheid van zone 5 tot 9. In koudere gebieden, Blue Bird verliest zijn bladeren in de winter. Het vereist zeer weinig onderhoud onder andere soorten hibiscus. Tuiniers vinden vreugde in het planten van verschillende van deze perenialen tot vorm van een haag. Een enkele specimen in een container voegt zich een verrukte blauwe splas aan een ruimte.

Cherry Cheesecake is een veel voorkomende naam voor dit hibiscus type.

Van alle soorten winterharde hibiscus op de markt, deze variëteit lijkt het meest op een reus Hollyhock, net op een struik basis. De Giant Rose Mallow botanische naam.

is een compacte struik met zeer opzichtige bloemen die variëren in kleur van donker rood tot een gebroken wit. De enorme bloemen op deze plant zijn verbluffend en opvallend. Bloomend van de zomer tot het einde van de herfst, deze variëteit moet volle zon en vochtige grond. Het krijgt zijn kersen cheesecake botanische naam uit zijn witte bloemblaadjes gezwoerd met fuschia.

Deze Blauwe Rivier II botanisch is een van de meest geliefde.

Het is een van de winterharde en struik-achtige soorten hibiscus die prachtige sneeuw-witte bloemen die bloeien van juli tot september. Het bereikt 5 voet en verspreidt zich tot 3 voet, en de bloeien overspannen 5 tot 6 centimeter. Ouderplanten van deze aanpasbare vaste plant werden gevonden langs de Blauwe Rivier in Oklahoma en gekweekt voor thuistuinen, vandaar de naam Blue Rivier hibiscus.

Luna Pink Swirl is de perfecte naam voor deze H.

Een levendige roze hibiscus, deze variëteit heeft zeer opzichtige bloemen en is een prachtige containerplant. Deze vaste plant is een van de rassen die kan groeien tot 3 tot 8 voet in hoogte en produceert bloemen die variëren van levendige roze tot pure witte bloemen. De Luna Pink Swirl botanische naam komt uit de witte bloemblaadjes gedraaid met licht roze. Ze hebben een relatief korte bloei periode van midden tot laat zomer, maar de bloemen blijven voor 1 tot 2 dagen elk. Deze bush-achtige variëteit is groot in containers, of de grond in zones 5 tot 9.

Hawaiian white hibiscus is ook bekend als Kokio keokeo.

In Hawaiian, dit is bekend als pua aloalo of Kokio keokeo en is een prachtige witte hibiscus met ovale bloemblaadjes waardoor het een van de vreemde tropische hibiscus planten.

om een hybride hibiscus te vormen, deze soort is een van de andere inheemse Hawaïanen soorten van hibiscus. Het is inheems aan de bossen van Molokai en Oahu. De lieflijke witte bloemen hebben een opvallende rode meeldraden in het centrum, waardoor het een typische tropische look. Als de bloemen leeftijd, ze worden licht roze en nemen op een subtiele en uitnodigende geur in de ochtend. Tose in tropische zones 9 tot en met 11 kan gemakkelijk groeien.

buiten, terwijl degenen buiten dat bereik een vochtige, warme ruimte zouden moeten opzetten in een kas.

Confederate roos (Hibiscus mutabilis) wordt soms genoemd de katoenroos.

is oorspronkelijk afkomstig uit China en Taiwan maar wordt over de hele wereld geteeld. Deze tropische hibiscus variëteit bloeit de ene kleur voordat vervagen naar een andere. Het begint de dag als een wit of roze, en's avonds verandert een diepe rode kleur. Zodra de hibiscus bloemen rood worden, blijven ze op de plant voor het vallen. Ook bekend als de Dixie Rose Mallow vanwege zijn populariteit in het Amerikaanse zuiden.

Swamp rozemallow groeit wild in het zuidoosten van de Verenigde Staten.

Een van de vele bushy rozemallows gevonden in het hele continent U. Vaak gevonden in moerassen en moerassen in Florida, deze grootbloemige hibiscus heeft bloemen die variëren in kleur van wit tot helder rood, roze en geel. De bloemblaadjes van deze meerjarige bloem zijn gescheiden in plaats van gelegd op elkaar, zoals andere hibiscus soorten. De struik groeit wild en wordt gewaardeerd voor zijn daglange bloeien in het zuidoosten van de Verenigde Staten.

De Texas ster hibiscus doet zijn naam eer aan.

Een winterharde hibiscus afkomstig uit de Tropische regio van Florida, deze Hibiscus plant krijgt zijn scharlaken rozemallow botanische naam uit de diepe karmozijn bloeien die groeien in de hitte van de zomer.

Ook algemeen bekend als moerasmallow, of Texas Star Hibiscus deze vaste plant bereikt 4 tot 8 voet hoogte. Het heeft langere bladeren en bloemen in de zomer. De moerasroos Mallow produceert gigantische hibiscus bloemen die echt episch zijn in schaal. Scarlet roos Mallow is de botanische naam van deze riparische vaste plant die groeit langs sloten en in moerassen en moerassen. Zijn een van die soorten hibiscus mensen genieten van het installeren van hen langs vijvers en kreekbedden.

groeit goed buiten in de subtropen en tropen.

Paleface hibiscus is gebruikelijk in woestijngebieden.

Inheems aan de VS en Mexico, dit is een van de meer winterharde hibiscus planten zoals het kan worden gevonden vastklampend aan rotsen ondanks zijn wispy gebladerte. De kleine bloem opent als een licht paars tot roze kleur. Ook wel rots hibiscus, deze bloem is zeker niet wat mensen denken van wanneer ze denken van hibiscus bloemen! Rock hibiscus, botanische naam.

is droogte-tolerant en maakt een mooie kleine struik in elke woestijntuin. Het bloemcentrum is diep rood tot roest-gekleurd, en bloeit in de late winter en vroege lente.

De pijnboomland hibiscus houdt van gedeeltelijke schaduw.

Vaak aangeduid als Comfortroot, Big Thicket Hibiscus, en Pineland Hibiscus.

is een kleine struik die reikt tot 6 voet op rijpheid. Zoals vele hibiscus types, deze plant wordt gezocht voor zijn mooie crème-gekleurde bloemen met geschulpte bloemblaadjes. De bloemen hebben een donker rood centrum. Deze hibiscus geeft de voorkeur aan gedeeltelijke schaduw, en bloeit van de zomer tot de herfst.

Halberd-bladerde roos Mallow kan bereiken zes voet hoog.

Een roos marlow die kan oplopen tot zes voet in hoogte, deze plant heeft grote bekervormige bloesems ongeveer 3 inch lang en bereik in kleur van roze tot wit tot kastanje. Het heeft 5 verschillende overlappende bloemblaadjes die kunnen worden gevonden bloeiend op de plant van late lente tot midden-val. Deze hibiscus wortels kunnen verdragen vocht goed en trekken veel vlinders en vogels.

Afrikaanse roos Mallow ziet er prachtig uit in hagen.

Deze Afrikaanse inheemse vaste plant krijgt zijn cranberry hibiscus botanische naam uit de slanke rode bladeren en roze-rode bloemen. Zijn beste showcase in hagen, waar de karmozijn blad kan andere mooie planten back. De bloemen zijn klein en onopvallend en presenteren zich van de zomer tot de herfst. Deze plant is winterhard in zones 8 en 9 en sterft terug in gebieden buiten die hardheid bereik.

Lilac hibiscus is niet een echte hibiscus, maar zijn zeer dicht visueel.

Deze snelgroeiende groenblijvende hibiscus bloeit 4-inch lila tot blauwe bloemen van zomer tot late herfst. Zijn inheems in het zuidwesten van Australië en doet het beste in zones 9 tot 11. Lilac hibiscus is een groot accent op de grens tuinbedden of om te nemen in een mediterrane tuin. De harige, palmaat bladeren zijn gevoelig voor vorst maar gedijen in de tropische zomer hitte. Hoewel dit is niet een echte hibiscus, zijn zo lief, we nodig om het een eervolle vermelding te geven onder deze lijst van hibiscus soorten.

Q: Hoeveel soorten hibiscus zijn er?.

A: Er zijn meer dan 150 verschillende soorten hibiscus, met ongeveer 35 van hen inheems in de continentale U.

Q: Hoe weet ik wat voor soort hibiscus ik heb?.

A: Het kan moeilijk zijn om het te beperken tot afwisseling, maar over het algemeen planten met glanzende bladeren hebben de neiging om een tropische hibiscus te zijn, terwijl hartvormige bladeren zonder glans neigen naar een harde Amerikaanse en Canadese inheemse plant.

A: Hoewel niemand winterharde hibiscus harder is dan de anderen, zijn sommige van de meer winterharde hibiscussoorten Luna Rose, Disco Belle Pink en Luna Red.

als (mobiel) { // Mobiele versie

laat kinderen = $(". entry-content > p");

let ad_div = $(html_mobile);

$(kinderen[0]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: kinderen[1],

ad_div: ad_div

else { // Desktop version

let children = $(". entry-content > *");

let ad_div = $(html_desktop);

$(kinderen[4]). trigger("eg_ship_bed_load", {

article_element: kinderen[4],

ad_div: ad_div

}(jQuery).

Ik creëerde Epic Gardening om te helpen bij het onderwijzen.

hoe om het even wat te groeien, ongeacht waar ze leven in de wereld.

Epic Tuinieren wordt door lezers ondersteund. Wanneer u via links op onze site koopt, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Als Amazon Associate, verdienen we uit kwalificerende aankopen.

nl/tuintips/siergrassen-soorten-en-verzorging/) U kunt de pol uitgraven en de jonge buitenste delen opnieuw uitplanten.

Bij scheuren graaf u de plant namelijk op.

Is het verstandig om alles te snoeien?. is er nog hoop of moet ik nieuwe halen en voortaan in de winter in de schuur zetten?. U kunt pampasgras planten als het niet vriest. Elk jaar meer stengels en pluimen en voller met blad. Eerst afknippen is dan wel het makkelijkste. Kies dan voor een al wat oudere cultivar en koop deze in de bloeiperiode, zodat u verzekerd bent van een plant die al bloeit. beschikbaar: 'Rosea' heeft lichtroze pluimen, 'Pumila' is een dwergvorm die tot ongeveer 1. !mijn vraag is, moet hij perse gesnoeid worden? Ik ben allergisch voor de bladeren en het is moeilijk om iemand te vinden die de plant will en kan snoeien.

Kan ik het alsnog doen? Heb twee zeer grote pampassen.

U kunt pampasgras ook in pot planten. kan zorgen voor een slechte bloei. Ik ben telaat met snoeien pampasgras, wat nu? Alvast bedankt voor reactie. waarvan de meeste in Zuid-Amerika, enkele in. In het voorjaar snoeit u het gras af, dat jaar zullen er waarschijnlijk meer pluimen volgen. En als ze erg nat hebben gestaan en daarna kwam de vorst, dan kan er schade zijn. Zeker kunt u de pluimen van pampasgras afknippen voor in de vaas! Er hoeft geen water in de vaas. Het is nu nat genoeg, maar wordt het droger geef dan water.

Vanwege onze zomerstop krijgt u later bericht dan gebruikelijk.

Heel jonge planten (verkocht in kleine potjes) bloeien niet meteen. U kunt de takken bij elkaar binden en wat compost of blad bij de voet strooien. Het was een plantje van 30 cm hoog en ondertussen is enkel de kluit al 70 cm doorsnee en de plant doet het enorm goed en is zeker 2 tot 2,5 meter hoog. Wat organische mest is ook altijd goed voor de ontwikkeling van de plant - tenzij u hem op zijn nieuwe plek al verbeterde grond (utigegraven grond gemengd met potgond, compost) heeft gegeven. Ik weet niet precies wat u bedoelt, maar pampasgras kan ook in een border aangeplant worden. In pot hebben planten ook het hele jaar behoefte aan water (tenzij het vriest).

Kunnen ze nog komen, gezien het warme najaar? Wat moet ik komend voorjaar doen?.

Pampasgras heeft de bescherming van zijn blad nodig in de winter. Laat verse groenpunten met rust, maar oude verdorde stelen kunt u gerust nog wegsnoeien. Nee hoor, pampasgras komt pas laat in bloei. Het blad kunt u beter tot het voorjaar laten staan, deze beschermen de pol bij vorst. Het is wel erg vroeg voor pampasgras om al pluimen te hebben. Hoe je planten beschermt lees je hier: https://www. In de lente kunt u dan de gele bladeren weghalen. De kleinste maat (P9: 9x9 cm) pampasgras bloeit meestal niet het eerste jaar. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost pampasgras informatie

mag ik hem nu al snoeien ? Hij is ons veels te groot, niet meer mooi! Alvast bedankt voor uw reactie!.

Tot zo'n 30 cm boven de grond is prima.

Vanuit het midden kan pampasgras minder vitaal worden. Er zijn verschillende redenen waarom pampasgras (Cortaderia) (nog) niet bloeit. Het is misschien wat laat in het voorjaar, maar de plant zal vanzelf weer uitlopen. Van oorsprong is het gras niet gewend aan veel vocht in de winter en het is daarom dat tuiniers de. Wat kan ik verwachtten? Gaat hij het nog doen? Bijvoeden / geduld hebben? Of een nieuwe planten?. Het gras is nu zo,n 50 cm hoog kan of moet ik hem nog snoeien of moet ik weer een jaar wachten. Pampasgras verdort in de winter en kleurt dan geel. Heeft u het pampasgras al gesnoeid? De bruine stengels zijn overblijfsels van de winter. Ze zijn 2,5 jaar oud en staan prachtig.

Een bijzondere solitair voor de tuin, als blikvanger bij de vijver of in de border.

Als ik ze in het voorjaar ja snoeien, moet ik dan ook de pluimen eraf snoeien? Bedankt!!. Nu zou ik graag willen weten wat daarvoor de beste tijd is om te doen. Kun je ook aan de wortels zien of de plant dood is? Als je hem uit de pot haalt. Wij hebben ook het pampasgras een week 3 geleden terug gesnoeid. Nu staan er nog pluimen in en is het gras al erg lang. Het duurt nog wel even voordat het pampasgras echt gaat uitlopen.

De vrouwelijke planten geven de mooiste pluimen.

Dat is van een afstand lastig te zeggen. Als de plant op de goede plek staat en goed is verzorgd, zou u het nog even kunnen aankijken. Zodra er in het voorjaar vanuit de wortels jong scheutjes verschijnen, kunt u de oude stengels. Hier leest u meer tips: https://www.

Ik wil heel graag ipv die mooie hoge bamboe iets dergelijks, mede vanwege ïnkijk"buren.

nl/tuintips/pampasgras-snoeien/) staat hoe u het pampasgras kunt verjongen. We hebben er geen vertrouwen in dat dit nog goed gaat komen. Ontvang onze folder automatisch in de email via de nieuwsbrief! Je krijgt ongeveer 1x per week een mail. U kunt ze afknippen en zonder water in een vaas zetten. 'Pumila' bloeit met mooie witte pluimen in de periode augustus-september. Maar pas wel op, want de stengels van dit gras kunnen erg scherp zijn. Dit voorjaar kunt u het pampasgras snoeien, dat kan vanaf nu (eind maart) ongeveer of zodra u de eerste nieuwe groene scheuten vanuit het hart ziet groeien.

Ik zou nog even wachten tot april, het wordt nu steeds warmer.

Ik denk dat dat is gekomen door de regen en sneeuw val. opzich vind ik dat niet erg want hij staat iet in de weg. Goedemiddag, wij hebben twee pampasgras in twee hele grote bakken staan. U kunt het beste wachten tot het voorjaar tot u gaat snoeien.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen