Vermiculture, met behulp van wormen om te helpen bij ontleding, is onderdeel van het antwoord

Vermiculture, met behulp van wormen om te helpen bij ontleding, is onderdeel van het antwoord.

Begin je dag met Zonsopgang, een roundup van B. nieuws en meningen direct naar je inbox.

Begin je dag met Zonsopgang, direct naar je inbox.

Brian Minter: Vermiculture met behulp van regenwormen om te helpen bij de ontbinding van organische materie is een deel van het antwoord.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Brian Minter: Vermiculture met behulp van regenwormen om te helpen bij de ontbinding van organische materie is onderdeel van het antwoord.

Brian Minter: Vermiculture met behulp van regenwormen om te helpen bij de ontbinding van organische materie is een deel van het antwoord.

Opinie: Er zijn velen die zowel leiders als opvoeders zijn over hoe we effectiever kunnen omgaan met de miljoenen tonnen organische materie die we creëren.

Recensies en aanbevelingen zijn onbevooroordeeld en producten zijn onafhankelijk geselecteerd. Postmedia kunnen een affiliate commissie verdienen van aankopen via links op deze pagina.

Composting dateert uit onze vroegste tuinieren gemeenschappen, toen mensen beseften het belang van het opbouwen van hun bodem met overgebleven organisch afval en natuurgeschenk van gevallen bladeren elk najaar.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Composting gaat over de ontbinding van een grote verscheidenheid aan organische materie een proces dat wordt ondersteund door schimmels, bacteriën en vele verschillende, natuurlijk voorkomende organismen.

We verontschuldigen ons, maar deze video heeft gefaald om te laden.

tik hier om andere video's van ons team te zien.

Brian Minter: Vermiculture met behulp van regenwormen om te helpen bij de ontbinding van organische materie is een deel van het antwoord.

Vandaag, met onze drukke levens en relatief kleine ruimtetuinen, de meesten van ons dumpen ons organisch materiaal in door de gemeenschap geleverde bakken om wekelijks opgehaald en gedistribueerd te worden aan commerciële composteerbedrijven. Deze bedrijven hebben hun technieken om afval om te zetten in levensvatbare bodems voor verkoop aan het publiek echt verbeterd.

De Canadese Compostraad werkt samen met zowel gemeentelijke overheden als composterende bedrijven in ons land om te coördineren hoe we omgaan met organische materie, om het hele proces te verbeteren en om mensen te informeren over hun verantwoordelijkheid om organisch afval op een positieve, milieuvriendelijke manier te gebruiken.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Vandaag zijn er veel individuen die zowel leiders als opvoeders zijn over hoe we effectiever kunnen omgaan met de miljoenen tonnen organische materie die we creëren. Een van deze persoon is Andrew Couzens, een computer systeemanalist die in Chiliwack woont maar internationaal werkt. Hij begon een bedrijf, genaamd Terra Flora Organics, omdat hij wist dat het hele composteringsproces beter en veel efficiënter kon worden gedaan. Hij zag ook het potentieel van het betrekken van Canadezen, vooral onze duizendjarige generatie die een diepe zorg voor onze planeet hebben.

Couzens realiseerde zich dat vermicultuur met behulp van regenwormen om te helpen bij de ontbinding van organische materie was een deel van het antwoord. Wormen, vooral rode wiebelaars, hebben een opmerkelijk spijsverteringssysteem dat produceert een rijke, probiotische compost als geen ander.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat hieronder verder.

Zijn bedrijf produceert wormgieten (letterlijk aardwormmest) voor commercieel gebruik en verkoopt die kostbare rode wiebelaars aan mensen voor gebruik in hun eigen composteersystemen. Hij is van mening dat we, in plaats van zoveel organisch materiaal dat in inzamelingsbakken gaat, gebruik moeten maken van dit materiaal om onze eigen fantastische bodems te produceren, evenals composttheeën om onze binnen- en buitenplanten te bemesten.

Couzens heeft een worm composter uit Nieuw-Zeeland geïntroduceerd genaamd de Hungry Bin. Deze vermiculture bak heeft een capaciteit van meer dan 120 liter en kan tot twee kilogram keukenafval per dag verwerken, die, wanneer goed gebruikt met rode wiebelwormen, elke 90 dagen hoogwaardige wormcompost kan produceren. De schoonheid van deze composter is dat het ook effectief buiten kan worden gebruikt.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Hij voegt ongeveer een kilogram biochar (een houtskool-achtige bodem ameliorant) die een rijk huis voor microben en hulpmiddelen in het ontbindingsproces biedt. De waarde van door worm geproduceerde compost kan niet worden overschat. Wanneer toegevoegd aan de bodem, zal het verbeteren rendement, sequester koolstof en produceren een stabiele koolstof die honderden jaren zal duren. Het biedt evenwichtig voedsel voor alle planten en bevat zowel micronutriënten en heilzame bacteriën.

Wormgieten, in principe aardwormmest, zullen uw grond sterk verrijken.

Door het toevoegen van water aan de hongerige bak en het toestaan van het afvoeren door het systeem, kan een prachtige compostthee worden gemaakt die vergelijkbaar is met een aantal van onze beste organische meststoffen.

Ik vroeg Couzens over de juiste manier om compost buiten te maken. Hij was onvermurwbaar over twee dingen: Je hoeft geen mooie compostbak te kopen wanneer je er zelf gemakkelijk een kunt maken, en de juiste manier om het te doen is met een drie-bin systeem. Hij gelooft dat gerecycleerde houten pallets, gebonden met pluimveedraad, een geweldige manier zijn om een eenvoudige bak te maken. Hij benadrukte het belang van het creëren van een laag cake effect, met behulp van veel grof materiaal, zoals twijgjes tussen afwisselende lagen bladeren en lagen plantaardige materie. De grootte van de bakken kan worden aangepast aan uw beschikbare ruimte en de hoeveelheid materiaal die je realistisch compost in een jaar.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

In het drie-bin systeem, de eerste prullenbak is de hete, waar warmte wordt gegenereerd als de bacteriën en andere organismen breken de organische stof. Het afbraakproces creëert hogere temperaturen, die op zijn beurt doodt vele schadelijke pathogenen.

De volgende bak wordt gebruikt om deze organische stof te beluchten, uit te spreiden en de hete compost om te draaien. De derde bak wordt gebruikt om toegang te geven tot rode wiebelwormen om deze organische stof te consumeren en om te zetten in een aantal van de rijkste compost die je ooit gebruikt in je tuin.

Dit natuurlijke proces kan overal van 12 tot 18 maanden duren om te voltooien, maar het is zeker de moeite waard.

Couzens, op zijn boerderij, doet dit op een veel grotere schaal om worm gietsels te creëren en te verkopen een product dat hij zegt is echt levende grond. Wanneer opgenomen in bestaande bodems, het presteert als magie. Voor zaaien, stelt hij voor het toevoegen van 10 tot 20 procent volume aan uw zaad starter mix en ongeveer dezelfde verhouding bij het planten of transplanteren van alles van groenten naar fruit en bloeiende bomen. De verbetering van de kwaliteit van uw planten en hun wortelsystemen, zegt hij, zal heel opmerkelijk zijn.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Couzens is gepassioneerd over de regeneratie van onze bodem door gebruik te maken van natuurlijke, organische methoden. Zijn bedrijf verkoopt de Hungry Bin, evenals rode wiebelwormen en worm gietstukken. Hij is ook zwaar betrokken bij het opleiden van mensen en heeft samengewerkt met lokale oogst, een 25-acre, no-til markttuin in Chiliwack om een volledig virtuele tuincursus te produceren waar 40 procent van de inhoud is gericht op composteren met de thuis- en markttuinier in het achterhoofd.

Hij werkt ook samen met jong en oud om veel milieuvriendelijker te worden bij het omgaan met organische materie, composteringsmethoden en vermicultuur. Voor meer informatie, inclusief instructievideo's, bezoekt u.

Om zich te registreren voor de tuincursus, bezoekt u.

Met de hedendaagse tuinregeneratie trend en de hernieuwde toewijding aan het verbeteren van het milieu, hadden we het geluk dat zo'n gepassioneerde jongeman de weg leidde.

Deel dit artikel in je sociale netwerk.

Brian Minter: Vermiculture met behulp van regenwormen om te helpen bij de ontbinding van organische materie is onderdeel van het antwoord.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Er was een fout, geef een geldig e-mailadres.

Als u het niet ziet, controleer dan uw spammap.

Het volgende nummer van Vancouver Sun Headline Nieuws zal binnenkort in uw postvakje staan.

We kwamen een probleem tegen waarbij je je aanmeldde.

6: 946 nieuwe gevallen, 11 sterfgevallen over drie dagen, Delta... met'verwoestende impact' in B.: Dix... Canadezen die zich opnieuw zorgen maken over Omicron... Omicron dreigt de vakantieplannen op te voeren.

Dan Fumano: De politie van Vancouver zal geen COVID-19 vaccinaties nodig hebben, in tegenstelling tot andere afdelingen.

COVID-19: Delta variant meer een zorg dan Omicron: B.

Foto's tonen belachelijk grote goudvissen die de Canadese haven overnemen nadat ze in het wild zijn vrijgelaten.

paar heeft twee appartementen in hun huis een voor haar kinderen, een voor zijn.

Postmedia is toegewijd aan het onderhouden van een levendige maar civiele forum voor discussie en moedigen alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Reacties kunnen tot een uur voor matiging duren voordat te verschijnen op de site. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben ingeschakeld e-mail notificaties zult u nu een e-mail ontvangen als u een antwoord op uw reactie, er is een update naar een commentaar thread die u volgt of als een gebruiker die u volgt opmerkingen.

voor meer informatie en details over het aanpassen van uw.

365 Bloor Street East, Toronto, Ontario, M4W 3L4.

© 2021 Vancouver Sun, een divisie van Postmedia Network Inc. Ongeautoriseerde distributie, transmissie of republikatie strikt verboden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw inhoud (inclusief advertenties) te personaliseren en laat ons toe om ons verkeer te analyseren.

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met onze.

Op een te koude plek en in de schaduw kan het voorkomen dat de plant niet gaat bloeien.

Dat is van een afstand lastig te zeggen.

De pluimen zijn natuurlijk het mooist. Over een maandje ongeveer - het is nu wel prachtig weer, maar pampasgras houdt niet van vorst - als het nog wat warmer is, of op het moment dat er nieuwe groene scheutjes uit het hart verschijnen, kunt u het gras afknippen. Er is al een tijd niets aan gedaan. Hi, ik lees dat ik het gras het beste in het voorjaar kan snoeien. Laat verse groenpunten met rust, maar oude verdorde stelen kunt u gerust nog wegsnoeien. Het siergras staat graag beschut, maar wel in de zon.

Gebruik een scherpe heggenschaar (met lange messen).

Wij noemen hier vier veelkomende oorzaken: . U zou ook alleen de oude pluimen weg kunnen knippen en het verdorde gras en dan volgend voorjaar flink snoeien. Vorig jaar heb ik pampasgras geplant op humusrijke grond. Moet je alle wortels die in de grond zitten, na het verwijderen van de kluit (harde kern) ook eruit halen? Het is een enorm netwerk! In de border waarin 4 stuks stonden willen we nu andere vaste planten zetten. wanneer gaan ze groeien? Of zijn ze dood?.

nl/tuintips/pampasgras-snoeien/ Het kan zijn dat hij laat in bloei komt doordat hij in het voorjaar wanneer hij tot ontwikkeling moet komen niet genoeg water en voeding heeft gehad.

Hier leest u meer tips: https://www. Moet ik de plant nu wel snoeien?. Er zijn een paar groene bladeren maar meeste is bruin en gekruld. Deze groeien snel uit en in het najaar komen er nieuwe halmen. Vanaf wanneer kan je papasgras planten en na hoeveel tijd is het dan de gewenste lengte?. Afhankelijk van welke maat pampasgras u heeft, zullen er dit najaar pluimen verschijnen. Water kunt u controleren door de potgrond te voelen met uw vinger of een kuiltje te graven naast de kluit. Is het hart van een oude pol pampasgras kaal geworden? Zo kunt u pampasgras verjongen:. Ervan uitgaande dat het ongeveer op het westen is en de zon daar dan ook onder gaat.

Is het zo als je hem snoeit dat dat hij ieder jaar groter word? En wat kunnen wij doen dat hij niet hoger gaat worden dan hij nu is.

Het gras sterft aan het eind van het jaar af, en komt in het voorjaar en de zomer weer op. Weten jullie hoe je erachter kan komen of dat zo is? Want snoeien en een dier uit zijn winterslaap wekken lijkt me ook niet echt ideaal. Pampasgras groeit polvormig en woekert niet. Maar ik moet m nog snoeien, nu zit oud en jong helemaal in elkaar??. Als het erg droog is, water geven in het voorjaar en de zomer. Op een gegeven moment sterft het binnenste deel van de pol af, dan is het siergras op leeftijd en kunt u hem het beste gaan verjongen door hem op te graven, de jonge buitenste delen weer uit te planten en het binnenste deel gooit u dan weg. En u zou hem een zonniger plekje kunnen geven.

Vanaf 16 uur krijgt het pampasgras dan nog genoeg licht om pluimen aan te maken.

Dan kan het dus zijn dat u er een heeft die geen mooie grote witte pluimen krijgt. En heeft dat consequenties voor de groene scheuten die er nu al inzitten?. Gebruik eventueel ook een rietmat of noppenfolie. Wij hebben nu voor het vierde jaar pampasgras in de tuin staan. De bladeren groeien amper nog door het droog gedeelte. Heeft u nog vragen, stel deze bij de reacties hieronder.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost pampasgras informatie

Wij hebben pampasgras maar helaas geen pluimen hebben de planten twee jaar nu! Hoe komt dat?.

Lees hier wanneer en hoe u pampasgras snoeit.

Het water moet sowieso goed weg kunnen stromen, dus gaten onderin de bak zijn een must. Gooi ook wat afgevallen bladeren rond de voet van de plant en strooi af met en dunne laag compost. Kies daarom als standplaats voor pampasgras een warm en beschut plekje in uw tuin uit, in de zon of halfschaduw. Het kan liggen aan de grond of aan de plek. Wat zonde! Gelukkig zullen er elk jaar meer pluimen in het pampasgras komen.

Egels spotten is altijd lastig, ze houden er niet van om bekeken te worden! Wakker maken is ook geen goed idee.

Wacht er nog even mee tot u de eerste jonge scheuten ziet verschijnen, dat zal afhankelijk van de temperatuur rond maart/april zijn. Nu wilde ik kijken om hem toch nogmaals te snoeien maar blijkt hij vanuit het midden helemaal rot te zijn. mag ik hem nu al snoeien ? Hij is ons veels te groot, niet meer mooi! Alvast bedankt voor uw reactie!. Dat kan, dat is een natuurlijke reactie. Veel mest heeft de plant niet nodig. U kunt wel pluimen afknippen en deze (droog) in een vaas zetten. Moet hij dan wel gesnoeid worden?. Eventueel laat u de groene scheuten ongemoeid.

Hallo, Komend voorjaar zullen we onze 2 grote pollen gaan verjongen.

Dan heeft u ook weer kleinere planten. Het is niet zeker dat het weer zo zacht blijft, dus misschien kunt u beter nog even wachten tot in maart, april. De pluimen waren witachtig bij aankoop. Deze stonden in kleine bakjes van 10x10 deze zijn in potten gezet van 40x40 en ze groeiden heel snel naar een aardige plant. Pampasgras: Snoeien, Planten, Stekken & Verzorging | Hovenier. Deze zijn volwassen, worden meteen voller en hoger dan de kleine plantjes in P9 potten van 9x9 cm. Al ruim 10 jaar genieten we van een enorme bos pampagras id tuin. Aan de Amerikaanse westkust verdringen ze onder andere.

Er zouden nieuwe groene sprieten te voorschijn moeten komen.

Ook wil pampasgras graag een zonnige plek. Het smalle blad vormt en losse pol en hangt sierlijk over. Pampasgras wordt al van jongs af redelijk aan hoog, alleen krijgt hij vanaf potmaat C10 meteen hetzelfde jaar pluimen, dat zijn de exemplaren met een diameter van 27 cm. Is het verstandig om alles te snoeien?. Dan kunt u de plant verjongen door hem uit de grond te halen en alleen de buitenste gezonde delen weer te planten. In de tuin van ons nieuwe huis staat een flinke pol (ruim 1m doorsnede) die we er graag uit willen hebben. Hij zal dit jaar opnieuw uitlopen. Verwijder dode bladeren uit het hart van de plant. In het voorjaar snoeit u het gras af, dat jaar zullen er waarschijnlijk meer pluimen volgen.

De andere doet helemaal niks, blijft stro, en er komen ook nog geen groene punten in.

hallo, dit is nu het 3de jaar dat het pampasgras staat in onze tuin maar wij krijgen er geen pluimen op wat kan ik hier aan doen? grtjes. Snoei ik hem dit jaar al terug? Of laat ik de pluimen staan en snoei hem volgend jaar voorjaar? Gr Belinda. U kunt de oude takken wegsnoeien, en de nieuwe laten staan. Daardoor soms wat lastig te combineren. Er is een bamboe die niet woekert, de Fargesia, maar ik zou me kunnen voorstellen dat u nu even geen enkele bamboe meer kunt zien. Kies dan voor een al wat oudere cultivar en koop deze in de bloeiperiode, zodat u verzekerd bent van een plant die al bloeit. Als er nu nog geen nieuwe groene halmen te voorschijn komen uit de pol pampasgras, dan denk ik niet dat hij de winter heeft overleefd.

U kunt pampagras af en toe bemesten met wat stikstof-arme mest.

Deze verzorgt u op dezelfde manier als pampasgras in de volle grond.

Sinds 2019 is de soort opgenomen op de lijst van invasieve soorten die zorgwekkend zijn voor de Europese Unie. nl/tuintips/planten-tegen-vorst-beschermen/. Als u het pampasgras nu helemaal snoeit, kan het wat langer duren voordat het gras zich ontwikkelt dit jaar. Wordt het Pampasgras gegeten door wilde konijnen (ik wil het planten op bebosde camping), zo ja, welke soort eten ze niet?. In pot zet je pampasgras in potgrond. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cortaderia selloana? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Dit betekent dat u de plant opgraaft, vervolgens in stukken verdeelt en ieder stuk als afzonderlijke plant weer in de grond plant, zodat ze elk verder uit kunnen groeien.

Als dit afgelopen winter is gebeurd dan kan het nog wel goed komen.

Wat is het advies en wat voor grond kanis dan het beste in de pot doen?. Teveel nattigheid in de winter is niet goed voor het pampasgras, een te. U snoeit alles, de pluimen drogen uit en moeten plaats maken voor nieuwe verse pluimen. Een pampasgras (Cortaderia) wil goed water doorlatende en voedzame grond, de kleur is bij mijn weten niet afhankelijk van de zuurgraad van de bodem. Dit is waarschijnlijk allemaal uitgebloeid. zaden vormt en een serieuze plaag kan vormen. Ik heb een pampus plant hij doet het prima alleen groeien de pluimen niet boven het groen uit wat kan het de reden van zijn dit is al 3 jaar zo. Wat voor meststof kunnen we het best gebruiken om ze een goede herstart te geven?.

Kunnen ze nog komen, gezien het warme najaar? Wat moet ik komend voorjaar doen?.

Moeten we dit nu al meteen snoeien of hier nog mee wachten to volgend jaar?. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is. Het is nu nat genoeg, maar wordt het droger geef dan water. Als de plant op de goede plek staat en goed is verzorgd, zou u het nog even kunnen aankijken. er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Het zijn drie planten naast elkaar maar het lijken er veel. Daar beschermt u de plant tegen door de halmen pas in het voorjaar af te knippen en de plant in te pakken. Dat bevordert de groei en bloei.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen