Tijd om te proberen wat crinum lelies? ontwerper en auteur jenks boer denkt dat

tijd om te proberen wat crinum lelies? ontwerper en auteur jenks boer denkt dat.

'horticultureel how-to en woo-woo' Margaret kakkerlak, hoofd tuinman.

tijd om te proberen wat crinum lelies? ontwerper en auteur jenks boer denkt dat.

H-OH, NOW IVE geleerd dat er een andere plant die ik dacht niet kon groeien in mijn noordelijke tuin, maar het klinkt alsof ik kan.

lelies, jullie prachtige size-XL bollen die ik dacht dat alleen het domein van Zuidelijke tuiniers, en niet voor mij.

Een nieuw boek over hen door Jenks Farmer leert me anders, en waardoor ik wil sommige bollen te bestellen.

is een lange tijd horticulturist en tuinontwerper die ex-directeur van Riverbank Botanical Garden in South Carolina en auteur van een aantal eerdere boeken. Deze dagen, hij is, trouw aan zijn achternaam, ook een boer gespecialiseerd in het groeien en.

uit zijn biologisch beheerde 18e-eeuwse Zuid-Carolina boerderij. Zijn nieuwe zelf-gepubliceerde boek heet.

Crinum: Het opgraven van de Geschiedenis en Cultivatie van de Werelden Grootste Bulb.

Enter om een kopie van het nieuwe boek te winnen door commentaar te geven in de doos lees de onderkant van de pagina.

com/podcast-player/26573/crinum-lilies-with-jenks-farmer-a-way-to-garden-with-margaret-roach-january-3-2022.

We dachten dat we wat koude, maar vandaag is het helder en zonnig en ongeveer 50, 55, dat is perfect kerstweer voor uschilly genoeg om te voelen als het seizoen, maar warm genoeg om in korte mouwen.

In het boek, je beschrijft je crinum reis als een 30-jarige obsessie. Dus voor sommigen van ons niet-Zuiders die misschien nog niet crinum lelies kennen, schilder ons een verbaal beeld. Ik denk dat ze verwant zijn aan amaryllis. En waar zijn ze inheems, en hoe zijn ze?.

De makkelijkste manier om een crinum voor te stellen is om je voor te stellen dat Kerst amaryllis, maar op steroïden. Niet alle crinums zijn reusachtig, maar de meeste van hen die echt groot en opzichtig en bloem taille tot borst hoog zijn. Dat zijn de dingen die onze aandacht grijpen.

Sommige mensen zeggen dat ze eruit zien als maïsblaadjes, maar ze komen er allemaal uit in een klomp, dus als dat amaryllis als een daglelie, maar gewoon groter helemaal rond. Sommige van de crinumblaadjes kunnen zo breed zijn als mijn palm, dus 4 of 5 centimeter breed en 5 voet lang.

Waar komen ze oorspronkelijk vandaan? Er zijn verschillende soorten crinum, in het geslacht.

Er zijn veel verschillende soorten en ze zijn wat we pan-tropisch noemen, dus elk tropisch vochtig klimaat rond de evenaar.

en er zijn Caribische inboorlingen, maar degenen waar tuinders echt verliefd op zijn geworden door de eeuwen heen komen meestal uit Centraal-Afrika.

Het andere interessante aan hen is dat dit allemaal planten zijn die bijna altijd langs rivieren groeien, niet noodzakelijkerwijs in de rivier, maar op de oevers van de rivier. Dus ze zijn zeer tolerant tegen overstromingen, en vooral in het zuiden, dat is echt belangrijk. Het maakt ze zeer aanpasbaar aan de kusttuinen, waar ze kunnen verdragen zoutwater overstromingen. Maar omdat ze van boven op de oever, ze kunnen ook verdragen lange droge periodes.

Dat is ongebruikelijk, zou ik denken, voor een lamp, een geofyte zoals we zouden noemen een lamp, juist, zoals dit ondergrondse opslag orgaan ding, dat het kan verdragen nat als dat. Ik denk niet dat bollen als de natte.

Nee, veel bollen dont en de typische lente bollen, vooral dat we groeien gewoonlijk in tuinen, de meeste van die bollen zijn Middellandse Zee, dus ze echt niet als de natte, maar dit zijn meer moeras planten. In feite, er zijn zelfs aquatische crinums. Er is er een die erg populair is in de aquarium handel.

Het is niet bijzonder mooi, dus is het niet een die ik groei, maar ik heb omdat ik deze wens om te groeien en probeer ze allemaal.

Wanneer bloeien ze, of hebben ze een lange bloeitijd? En wat is de kleur bereik van de bloemen, en dat soort dingen?

: Dus als ik mensen vertel hoe je een crinum moet plukken, begin ik met wanneer zijn bloemen zullen komen, want de bloemen komen op verschillende seizoenen, afhankelijk van de cultivar of de soort.

In ons klimaat, waren in Zone 8, dus we hebben crinums die beginnen in maart, en ze zien er geweldig uit tot mei, maar dan zijn ze totaal eindigen en je hebt niets anders dan bladeren op die plant voor de rest van de zomer. Dus op onze boerderij, de piektijd is begin juni, waar de boerderij is gewoon een zee van roze bloemen.

Dan zijn er een paar die later komen, vooral na de herfst regenstormen, goed krijgen een paar. Maar voor het grootste deel, zere zomer, en hoe kouder je gaat, hoe meer gecomprimeerd dat is, natuurlijk. Louis, je zou bijna al je crinums komen op juni en juli.

De kleur gaat van puur wit naar rijke bordeaux-roodjes, en vrijwel alles daartussen, waaronder enkele fuchsia roze en veel zachte roze, evenals strepen van alle verschillende patronen. Dus sommige die wit-geschilderd zijn met een roze streep in het midden, en sommige die wit-geschilderd zijn met een diepe bordeaux rode streep.

Nu in je ondertiteling van je nieuwe boek, noem je het de grootste bol ter wereld. Is het de grootste bol? Sommige van de foto's in het boek zijn hilarisch, Jenks, met jou met een opgegraven bol.

Margaret, de titel is bedoeld om een beetje provocerend [crosstalk 00:07:52].

Je moet een beetje marketing doen. Dus als je het web zou doorzoeken naar wat de grootste lamp ter wereld is, dan komt er een andere bol op, en je ziet dingen die zeggen: Deze bol wordt tot 12 inch.

Nou, ik ben klaar voor de competitie. Ik heb een foto die ik twee dagen geleden nam dat een crinum bol die een tape maatregel rond het heeft, en zijn 26 inch rond-.

: Dus ik denk dat er een zekere mogelijkheid dat het is de grootste bol in de wereld, maar het is een enigszins provocerende titel, het was bedoeld om te zijn. Dan is de vraag is ook raar omdat ik heb crinums die klein zijn, ook. Ik heb soorten van crinums, de Amerikaanse soort, bijvoorbeeld de bol wordt niet groter dan een golfbal, en de bloem is slechts 14 inch lang.

Het is ongeveer 3 centimeter lang en het is een echte mafkees. Ik kweek het in een pot omdat ik er door gefascineerd ben. Het is ongeveer 3 centimeter lang, maar het bloeit alleen van 10:00 tot ongeveer 8:00 uur de volgende ochtend.

Maar ik sta vroeg genoeg op om het te zien.

Dus er zijn andere bollen en er zijn enorme variatie binnen het geslacht. Dus opnieuw, ze gaan van 2 inch naar 12 voet hoog, als je beneden in Miami tuinen of Houston tuinen.

Dus opnieuw, zoals ik zei in het begin, sinds ik een tuinman, Ik heb geweten over hen omdat sommige van onze grote catalogi in deze decennia dat ik een tuinman zijn geweest in het zuiden en zo verder en ze zouden verkopen crinums. Ik dacht, Oh, dat is niet voor mij, maar ik wist wat ze waren.

Maar in de loop der jaren zonden jullie hen, verkochten hen, zonden hen, deelden hen met tuiniers in dierentuinen, botanische tuinen, tuiniers in huis op vele verschillende plaatsen, en dat door de juiste soort of variëteit die geschikt is voor de regio te koppelen.

Dus als we zeggen dat we vandaag weten dat crinums zeer koudhard kunnen zijn, maar zeker afhankelijk van de soort. Dus bijvoorbeeld, een van onze vroegste bloeiende degenen het toevallig een van mijn favoriete genoemd de Oranje Rivier lelie. Niet omdat zijn oranje, maar omdat het afkomstig is van de Oranje Rivier in Zuid-Afrika.

Dus ik heb het gezien in Kopenhagen. Ik heb een vriend die het kweekt in Boston. Nu, hij werkt hard aan zijn, dus hij is een beetje buiten de norm. Maar ik heb een vriend in Connecticut die het heeft gekweekt als een volledig winterharde vaste plant die zelfs zaad en zaden zelf zet in zijn tuin.

: We hebben goede vrienden in de dierentuin van Pittsburgh. Ive stuurde crinums naar hen voor jaren, en hun crinum, er is een prachtige schelp roze genaamd Cecil Houdyshel, en die gekweekt in de gorilla's tentoonstelling op de Pittsburgh Zoo voor een lange tijd.

[Above, Jenks Boeren echtgenoot, Tom Hall, in een veld van.

: Ik denk dat dit echt leuk is om te leren wat groeit waar, vooral wanneer we veronderstellingen gemaakt voor het grootste deel van mijn leven. Ik, zoals jij, dacht, Oh, dit zijn Diep Zuid planten, maar die veronderstellingen gewoon waren niet getest.

: Ik denk dat een reden is dat ze de neiging hebben om dure bollen te zijn. Ze zijn, ze zijn traag om te groeien voor de telers, en ze zijn traag om te groeien in een tuin. Dus ze investeringen in de tijd, evenals geld, dus mensen zijn terughoudend om ze te proberen in koudere plaatsen tot de laatste 20, 30 jaar.

Dat is echt de ware waarheid met hardheid van alles. zo veel planten dat toen ik begon met tuinieren, het zei dat ze Zone 6 of 7 waren, en nu weten we dat ze Zone 5 zijn. Maar het was gewoon dat ze niet zo veel verspreid waren door het Noorden, en mensen wisten het niet, en er waren geen gegevens, om het zo maar te zeggen.

Ik betwijfel of crinums ooit de pioenen van het Noorden zullen worden, toch? [.

Het zijn planten die echt onverschrokken tuinders gaan proberen. Er zijn planten van botanische tuinen en dierentuinen en mensen die echt in het verzamelen zijn gaan proberen, maar je gaat nooit te zien massa's van hen, tenminste ik hoop niet. Ik hou echt van dat we kunnen behouden regioaliteit. Ik probeer niet eens om mensen hier te groeien, want ze haten onze warmte.

Ik wil het avontuur hebben, en ik wil de ervaring hebben om ze spectaculair te zien, waar ze echt willen zijn.

Maar tuiniers houden van een aantal speciale schatten, en duwen dingen een beetje hier en daar. Je zei dat sommige zijn winterhard in Miami. Ik wed dat je kunt groeien die waar je bent, net zoals ik kan niet groeien al degenen die misschien uw belangrijkste seizoenen zijn, ik zou waarschijnlijk niet kunnen groeien.

Maar ik kweek veel tedere bollen die ik, dan, de potten in mijn kelder verberg of verbouw ze als een huisplant of laat ze gaan slapen of wat dan ook. Kunnen sommige van hen zich aanpassen aan dat soort cultuur?.

Oh, dus wat we doen met sommige van de grote tropische, ze hebben briljante -gekleurde bladeren, zoals fuchsia bladeren of gouden bladeren.

Dus ik wil echt groeien die, maar het is te koud waar ik ben om het te doen, dus we groeien ze in potten en laten ze buiten de hele zomer.

Ze zijn echt gemakkelijk in potten, omdat crinums kunnen verdragen droogte. Dus als ik vergeet om water voor twee weken, en zijn O. In de herfst, snijden we een goed stukje van dat blad terug en brengen ze in een garage of een schuur waar het niet verwarmd, maar het beschermd genoeg dat ze goed zijn. We laten ze gewoon vrij droog in hun pot, laten ze gaan slapen, en dan nemen ze uit in de lente.

Maar zelfs de grote tropische worden vaak gebruikt als display planten en huisplanten en interieur plantenniet zo veel hier in de U. maar je ziet dat in Zuidoost-Azië veel.

Zodat ik kan groeien sommige in potten hier zelfs? Kan ik dat doen omdat ik veel bollen die ik op te slaan in de winter, allerlei niet-harde dingen, en kon ik dat doen om te beginnen?

: Je zou dat zeker kunnen doen, en met het plan om ze naar binnen te brengen, als je een kelder of zoiets hebt om ze in de winter op te slaan.

Je zou mijn kelder moeten zien, Jenks, in deze tijd van het jaar.

Heb je geen ruimte voor de grootste bollen in de wereld daar beneden?.

Nou, ik heb zoveel bollen daar beneden zijn hilarisch.

Nou stuur je de kleine crinums [gelach]. Zelfs in plaatsen als Baltimore, kun je ze telen in containers die je buiten zolang je die containers tegen een warm huis. Dus in het boek, in mijn hoofdstuk over koude tuinieren met crinums, een kerel in Baltimore praat over hoe hij brengt zijn alles tegen het huis, en hij is voorzichtig om ze droog te laten blijven. Hij laat een paar verschillende soorten buiten die manier.

Oh, ik was geïnteresseerd gewoon het lezen van een boek dat er niet alleen verschillende soorten geschikt zijn voor verschillende gebieden, verschillende klimaten, enz. maar dat je ook planten van de bollen op verschillende dieptes. Alsof je dit soort illustratie of wat dan ook, dus ze zijn niet allemaal hetzelfde. Er is zo'n bereik zoals je sprak over eerder in bolgrootte en de diepten die je planten. Is er een algemene regel van hoe je-

Zelfs de grootte, zelfs de vorm van de crinum bollen kan verschillen. Sommigen van hen hebben een grote basketbal-achtige vorm waar we het eerder over hadden. Sommigen van hen hebben een golfbal-achtige vorm, maar sommige van hen zijn gewoon recht op en neer en je zou het bijna niet herkennen als een lamp.

Sommigen van hen rennen eigenlijk, alsof ze renners sturen en ze zullen een gebied koloniseren.

Dus de plantdiepte is volledig afhankelijk van de soort, maar de meeste van hen die we groeien in de tuinbouw, de meeste van de grote opzichtige degenen die mensen willen in tuinen, ze moeten 12 tot 15 centimeter diep zijn. Op koudere plaatsen, ze moeten zelfs dieper zijn. Dat klinkt echt diep, maar vergeet niet, hadden het over een lamp, zoals de bollen die we verzenden, eigenlijk, komen er ongeveer 18 centimeter lang, dus.

Ik denk dat in de intro van het boek, je de ondergrondse beschrijft als een Medusa.

Ik denk niet dat ik erover gesproken in het boek, maar we hebben gegraven crinum klonters die 400 of 500 pond.

Je moet het vastketenen en je moet het ding trekken met een tractor.

Dat is wat ik bedoel als ik zeg Medusa, het is als al deze grote bollen klonterde samen. We noemen een moederbol en dan al deze andere bollen-.

: dat komt uit, dus het is een gemeenschap. Dan, ze hebben grote, dikke wortels. Dus in tegenstelling tot lente bollen, die hun wortels verliezen op een bepaald punt in hun leven. Elke zomer, lente bollen verliezen hun wortels. Ze stoppen met het kweken van de wortels sterven uit en dan beginnen ze weer te groeien volgend jaar. Die wortels blijven groeien, zodat je wortels die kunnen zijn 5 voet of echt, echt lang.

Ze kunnen heel diep worden geplant in sommige gevallen en ze zijn zeer langdurig, zijn ze? Ik denk dat het ding over wat ik wist over hen was dat ze waren deze traditionele plant, en ze waren pass-allows. Laten we praten over dat een beetje.

Dat is iets dat heel belangrijk voor me is. Ik hou veel van tuinbouwgeschiedenis, en ik hou van mijn connecties met mijn mentoren, iets wat ik echt waardeer. Het zijn de mensen die me inspireren en ik ben zo gelukkig en zo gelukkig met planten die daadwerkelijk toebehoort.

Dus ik heb een crinum dat ik weet is nu 80 jaar of meer. Ik heb veel crinums die ik groei en produceren die afkomstig zijn van een van mijn zeer belangrijke mentoren die betrokken was bij de specialiteit crinum samenlevingen over de hele wereld. Maar ze, op een algemeen niveau, in oude boerderij gemeenschappen en landelijke tuinen en achtertuin Zuidelijke tuinders, doorgegeven crinums rond als gek, omdat je kunt ze opgraven op elk moment van het jaar.

Dus het maakt niet uit dat je niet hoeft te zeggen, Oh, Ik ga terug om dat ding op te graven wanneer het de juiste tijd is. Je kunt het krijgen als je daar op bezoek bent met iemand. Als je het niet in de grond krijgt, als je vergeet, als het blijft in de kofferbak van je auto voor een paar weken, dat is oké, de crinum niet geest. Het kan uitdrogen en leven boven de grond, slapend, voor jaren, dus het maakt een perfecte pass-along plant. Omdat ze hebben die lange levensduur, hebben ze de neiging om verhalen te dragen. Ik denk dat dat is een van de dingen die me altijd aanspreken.

Je zult mensen horen, oude tuinmannen rond die achtertuin tuinders, die niet gaan om een boek als dit te lezen, maar ze kennen die plant, maar ze misschien weten het als tante Sallys Lily. Ik hou van het feit dat ze verhalen mee te dragen.

In de laatste paar minuten, Ik wilde alleen maar zeggen dat ik merkte op uw website en je verkoopt crinums evenals een paar andere dingen die je hebt sommige Eucomis, de ananas lelies, die spreken van dingen die ik heb veel in mijn kelder nu in de winter. Dus het lijkt erop dat die ik niet weet over dat je hebt. Dus gewoon een snelle kleine pitch voor sommige van de nieuwere.

Dus we zijn een boerderij, zoals je in het begin zei.

We groeien alles in de grond. Zijn slechts rijen van lelies en rijen van spinnenlelies, en nu waren doen meer en meer rijen ananaslelies, die zijn zo'n grote plant omdat je ze kunt doen in containers. Ze zijn klein, gemakkelijk te nemen in de winter, maar er is een grote interesse in hen als een bloemist gewas.

Nu, planten die worden gekweekt voor bloemist gewassen, ze zijn niet noodzakelijkerwijs goede tuinplanten dus we kochten deze bloemist cultivars en proefden ze. Een van mijn favorieten uit de proeven is.

Ik heb geen idee waarom zijn naam Coco. Ik denk dat het waarschijnlijk genoemd dat voor Coco Chanel, omdat het een echt donker blad. Het heeft een echt donkere bloem, maar het is veel compacter dan laten we zeggen, wel, Sparkling Bourgondy, de oude bordeaux-blad een.

Coco is als dat, maar het is ongeveer twee derde van de grootte.

: Niet alleen in de tuin, maar ananas lelies maken geweldige snijbloemen voor het huis.

Die niet gebruiken als een snijbloem, omdat het stinkt als dood vlees.

Dat moet ik ook zeggen over crinums. Degene die ik aanraadde, die Orange River lelie, is een echt mooie, stoere als nagels, maar het is ook een beetje onplezierig.

Nou, ik hou gewoon van hen en ik was opgewonden om te zien dat je er meerdere hebt die ik nog nooit heb gezien of gehoord, dus ik moet misschien een bestelling voor hen plaatsen.

We gebruiken ze ook voor dakplanten.

Vanwege het lage bodemprofiel, maken ze bijna de hele zomer een complete, zeer stevige bodembedekking.

Wie zou dunk? Ik had geen idee. Uiteraard, opnieuw, hier in het Noorden, dat is wat ik met hen doe. Nou, Jenks Farmer, Ik ben zo goed om met u te spreken en bedankt dat u me zo gewaarschuwd hebt voor het nieuws van uw nieuwe boek, Crinum: Het opgraven van de Geschiedenis en Cultivatie van de Werelden Grootste Bulb, die ik echt geniet. Ik ben opgewonden over het proberen van een nieuwe plant, dus bedankt.

We kijken ernaar uit om foto's van crinums in uw tuin te zien deze zomer.

Druk, druk! Praat snel met u.

Zijn recente essay over Garden Rant over het worden gelabeld als de.

Crinum: Het opgraven van de Geschiedenis en Cultivatie van de Werelden Grootste Bulb.

Alles wat je hoeft te doen om in te voeren is deze vraag te beantwoorden in het commentaar vak verder onderaan de pagina:.

Wist je over Crinum lelies, of ben je ooit gegroeid? Vertel ons.

Geen antwoord, of verlegen voelen? Zeg gewoon iets als me in en ik zal, maar een antwoord is nog beter. Ill kies een willekeurige winnaar na sluiting om middernacht dinsdag, 11 januari 2022.

(Disclosure: Als een Amazone Associate verdien ik van de kwalificatie aankopen.

het redden van de fraser spar, een populaire kerstboom, met missouri botanicals travis hal.

Ik heb Ellen Bosanquet die ik groei in een pot en breng in de winter.

Ik had een crinum voor mijn huis het werd vrij groot. Ik moest het opgraven omdat ons huis werd opgevoed. Dit was een stuk moeilijker dan ik had verwacht! Enorme bol, samen met zo veel kleinere. Ik heb ze nu geplant op vele plaatsen. Ze overleefde orkaan Ida en de berg van modder die overal werd afgezet door de 6 van overstroming wateren.

Mijn man passeerde in oktober, dus verhuizen naar FL, zone 8a, in mei.

Ik had crinum in Baton Rouge. Ze waren onder mijn favoriete planten, groeien tegen de licht roze stucwerk muren van mijn buren garage.

Nu woon ik in de buurt van de Hudson rivier in Dutchess County, New York. Nooit gedacht crinum zou groeien hier maar zou graag proberen.

Ik woon in Pittsburgh, PA dus ik heb nooit de moed gehad om te proberen te groeien crinum lelies hoewel ik heb altijd al willen proberen! Ik heb me altijd afgevraagd of ik was gewoon om ze dieper te planten als dat hen zou helpen overleven de winter. Nu zal ik het boek te krijgen om te zien welke soorten te proberen!

Crinum Queen Emma is overal geplant in mijn Zuid-Florida buurt. Het is vrij groot met paarse en witte bloemen; de vruchten zijn ook zeer aantrekkelijk.

Mijn picks van tuinspullen, boeken, en mulch, mulch meer, alles wat ik gebruik mezelf. (Disclosure: omvat affiliate links.

de jaren tuinieren lessen geleerd, met joe lampl.

terrariums als geschenken (of middenstukjes), met patricia buzo.

tuinuitrusting te begeren, en te geven, met ken druse.

gemakkelijk doet het: lichtgewicht snoeigereedschap (waarom im grijpen snips vs.

David lebovitzs Franse uiensoep (uit mijn Parijse keuken).

het redden van de fraser spar, een populaire kerstboom, met missouri botanicals travis hal.

het wonder der korstmossen, met Jessica Allen.

Mijn laatste opdracht: een serie in de nieuwe York tijden.

Een passend welkom op de eerste dag van de winter: Behoefte.

Gegeven de keuze tussen zittend in t.

UFO (Unidentified Fuzzy Object) op Solidago in de.

Wat te zeggen behalve dat Angelica Gigas seizoen is a.

Het perfecte middelpunt als je gastheer van een p.

Zoveel parelmoerhalzen op de kwastbloem (Emil.

Klik hier voor info over de favorieten hierboven.

Als Amazon Associate verdien ik van het kwalificeren van aankopen.

ongewone bloembollen om te proberen, met mat mat mattus.

Ik veronderstel dat jullie elk hebben verschillende post-order bollencatalogi bij de hand, en ook dat elke catalogus wijdt pagina na pagina aan prachtige foto's van.

denken langzaam bloemen het hele jaar door, met debra prinzing.

JA, ZIJN WINTER, maar neem de langzame bloemen uitdaging nu, hoe dan ook, zegt Debra Prinzing vooral met de feestdagen op ons.

uitbreidende lente bloei van bollen, met Scott Kunst.

Elk jaar wanneer de herfstcatalogi arriveren, zeg ik: Ik moet echt in meer lentebollen naar dit bed of dat bed liggen, en.

voorbij organische tuinieren: ecologische tuinbouw.

Ik keek laatst naar een ZOOM lezing die echt in woorden zette een heleboel manieren waarop mijn eigen verdiepend begrip van ecologie is schudden de manier waarop ik de tuinbouw beoefen van de voorjaarsopruiming, recht op de laatste karretje van het actieve jaar. De docent was Rebecca McMackin, directeur van tuinbouw voor Brooklyn Bridge Park in New York City, waar ze leidt het team dat 85 hectare gevarieerd parkland beheert met een centrale focus op habitatcreatie van bossen, wetlands, en weiden om grond te bouwen en vogels, vlinders en andere organismen te ondersteunen.

We spraken over de dynamische tactiek die ze gebruiken en wanneer en waarom een heel andere benadering van het opruimen van de lente, waar de levenscyclus van dieren (van insecten op) dicteren wat er gebeurt wanneer, tuinonderhoud-wise. Zoals waarom sommige dingen niet worden teruggebracht, en anderen die nog steeds zaad-beladen wanneer ze hebben hun zaden verzameld en opzij gezet, dan terug naar de plek nadat wat opruiming daar nodig is.

com/podcast-player/21233/ecologisch-landscaping-with-rebecca-mcmackin-a-way-to-garden-with-margaret-roach-april-26-2021.

een toonaangevende tuinschrijver gedurende 30 jaar bij Martha Stewart Living, Newsday, en in.

waar ik mijn journalistieke carrière decennia geleden begon.

3-acre Hudson Valley (NY) Zone 5B tuin in normale jaren, en altijd zeggen.

tijd om te proberen wat crinum lelies? ontwerper en auteur jenks boer denkt dat.

Begin met het typen van uw zoekopdracht hierboven en druk op terugkeer om te zoeken.

Kan het zijn dat die andere twee toch te weinig water krijgen ?.

Als u een jonge, kleine plant heeft gekocht, kan het zijn dat het bij 1 pluim blijft het eerste jaar.

Eerst afknippen is dan wel het makkelijkste. Mijn buurman heeft ze ook staan en die doen het prima. Door de zachte winter is mijn pampusgras niet geel geworden. nog belangrijker (vooral na het trauma van de bamboe).

Ik heb 2 roze pampas die heel flets/bijna wit zijn, kan ik op de grond hier iets bij stoppen om meer kleur te krijgen zoals bij een hortensia.

U snoeit pampasgras elk voorjaar zodra de eerste nieuwe groene sprieten zichtbaar worden. De afgelopen winter was niet goed voor mijn Pampasgras. Snoei ik hem dit jaar al terug? Of laat ik de pluimen staan en snoei hem volgend jaar voorjaar? Gr Belinda. Is het hart van een oude pol pampasgras kaal geworden? Zo kunt u pampasgras verjongen:. Er ontstaat schimmelvorming of wortelrot. Deze Poaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 200 centimeter. Vanwege de aanplant van vrijwel uitsluitend vrouwelijke planten vormt deze alleen plaatselijk een bedreiging. Knolbegonia (Begonia) voor buiten - planten en verzorgen. Ik ben telaat met snoeien pampasgras, wat nu? Alvast bedankt voor reactie.

ze stonden gewoon buiten maar nu mei 2018 zie ik nog niets opkomen bij geen van de 3.

Helemaal doodgevroren, ondanks bescherming met noppenfolie. In het voorjaar kunnen het oude blad en de pluimen geknipt worden, om ruimte te maken voor nieuwe groei. Het pampasgras (Cortaderia selloana) is een fors, laat bloeiend siergras uit Zuid-Amerika. Ik heb nu sinds dit voorjaar een nieuwe plant, maar ik zie (nog) geen pluimen komen. Vanaf 16 uur krijgt het pampasgras dan nog genoeg licht om pluimen aan te maken.

Tot zo'n 30 cm boven de grond is prima.

Een pluim telt tienduizenden zaden. Afwatering in de potten is belangrijk. Er zijn verschillende redenen waarom pampasgras (Cortaderia) (nog) niet bloeit. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 3 okt 2021 om 18:46. Het is wel belangrijk om goed water te geven en geef wat voeding. Hij verdort niet, maar er lijkt nauwelijks groei in te zitten. Dit is waarschijnlijk allemaal uitgebloeid. !mijn vraag is, moet hij perse gesnoeid worden? Ik ben allergisch voor de bladeren en het is moeilijk om iemand te vinden die de plant will en kan snoeien. Dat is van een afstand lastig te zeggen.

De nieuwe planten moeten stevig kunnen wortelen en dan niet gehinderd worden door stukken wortel van een oude plant; de grond moet dus goed kunnen aansluiten.

Ze zijn mega hard gegroeid alleen begint het gras nu ineens geel te kleuren. Pampasgras: Snoeien, Planten, Stekken & Verzorging | Hovenier. Plant alleen de buitenste delen in losse, met compost verbeterde grond, geef ruim water. Het blad kun je nu samenbinden met touw, dat is goede winterbescherming voor het hart van de plant en dan gaat het ook niet alle kanten op. Ik denk dat dat is gekomen door de regen en sneeuw val. Ik verwacht er nu niet veel meer van begin november. Dit betekent dat u de plant opgraaft, vervolgens in stukken verdeelt en ieder stuk als afzonderlijke plant weer in de grond plant, zodat ze elk verder uit kunnen groeien. Vanuit het midden kan pampasgras minder vitaal worden. Wat zonde! Gelukkig zullen er elk jaar meer pluimen in het pampasgras komen.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost pampasgras informatie

Het zou allebei natuurlijk kunnen, te weinig zon en te veel water.

Voor de beste gebruikerservaring, zorg ervoor dat javascript ingeschakeld is voor uw browser.

Door de zachte winter is mijn Rosea pampasgras volledig groen gebleven. Als u met een hele kleine maat bent begonnen (P9 potje van 9x9 cm) dan krijgt u meestal niet meteen pluimen. Best forum Heb vorig jaar pampas gras geplant en deze groeide als kool. Pampasgras verplaatsen naar een plek met meer zon en minder wind is dan natuurlijk de oplossing!. Hi, ik lees dat ik het gras het beste in het voorjaar kan snoeien. Hallo, kan ik het pampasgras ook nog in begin juli planten?. De grond moet goed water doorlatend zijn.

Ze waren erg vol en groen, maar ze worden met de dag geler en geler.

Deze verzorgt u op dezelfde manier als pampasgras in de volle grond. Gaan ze het nog redden en komen wr wel nog pluimen aan? Wat kan ik hiertegen doen?. Nu wilde ik hem eigenlijk snoeien maar vorig jaar hoorde ik regelmatig een egel daar. kan men ook afgeknipte pluimen buiten in een vaas zetten?. Jong pampasgras dient u tijdens een strenge winter te. Pampasgras in pot is kwetsbaarder dan in de volle grond. Hallo , ik heb in eind oktober 5 planten pampagras verplant.

nl/tuintips/egels-in-de-tuin/ of kijk eens bij de egelbescherming.

Het was een plantje van 30 cm hoog en ondertussen is enkel de kluit al 70 cm doorsnee en de plant doet het enorm goed en is zeker 2 tot 2,5 meter hoog. We hebben m gesnoeid tot 30 cm boven de grond maar heel veel bruine bladeren zijn gekruld. Sinds 2019 is de soort opgenomen op de lijst van invasieve soorten die zorgwekkend zijn voor de Europese Unie. Pampasgras woekert niet, maar groeit polvormig. Pampasgras zou kunnen invriezen in de winter, vooral bij jonge planten is dat mogelijk. Zodra er in het voorjaar vanuit de wortels jong scheutjes verschijnen, kunt u de oude stengels.

Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cortaderia selloana? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

Pampasgras (Cortaderia) is een prachtig siergras dat bloeit met grote pluimen. Moet je een plant altijd verjongen, wat gebeurd er als je de bladeren laten zitten als deze geen verkleuring hebben. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. Het kan zijn dat de ene plant te nat heeft gestaan in de pot, waarna de vorst eroverheen kwam. Het is misschien wat laat in het voorjaar, maar de plant zal vanzelf weer uitlopen. Kan Pampusgras ook als kamerplant? In de tuin staat de plant in een pot en doet het prima, graag zou ik er ook één in huis zetten. Misschien krijgt het pampasgras te veel stikstof (N) waardoor het groen hard groeit. Kan ik daar zonder de plant te beschadigen een paar pluimen vanaf knippen ?. De pluimen zijn natuurlijk het mooist.

Zolang het pampasgras er gezond uitziet zullen de pluimen vanzelf komen.

Kunt u mij vertellen hoe diep de wortels van pampasgras gaan, waar wij ze willen plaatsen lopen ook de leidingen van de nutsbedrijven. zaden vormt en een serieuze plaag kan vormen. Pampasgras zou kunnen invriezen in de winter, vooral bij jonge planten is dat mogelijk. Anders helaas een nieuw exemplaar planten. Nu is deze zo hard gegroeid dat we bang zijn dat deze de border uit elkaar gaat drukken. Beste Ik ben van plan om het pampasgras te planten in steigerhouten bloembakken van ongeveer 40x40 cm en 1meter hoog kan dit ? Alvast bedankt voor reactie. Al ruim 10 jaar genieten we van een enorme bos pampagras id tuin. Ontvang onze folder automatisch in de email via de nieuwsbrief! Je krijgt ongeveer 1x per week een mail.

Nee hoor, pampasgras komt pas laat in bloei.

Bescherm het hart met vliesdoek of een rieten mat, gesnoeide coniferentakken of een dikke laag bladeren kunnen ook eroverheen.

Hoe ouder pampasgras is, hoe meer pluimen deze krijgt. Hier leest u meer informatie over bij welke temperaturen (pampasgras kan tot ongeveer -10 graden aan) en hoe u planten beschermt. Het was niet zo groot, maar nu al bijna 1,50m. Als ik ze in het voorjaar ja snoeien, moet ik dan ook de pluimen eraf snoeien? Bedankt!!. Dan heeft u de meeste kans op een prachtig bloeiende pol siergras in de tuin. In pot hebben planten ook het hele jaar behoefte aan water (tenzij het vriest). Pampasgras wordt groter, maar bij het ouder worden zal ook de binnenkant steeds minder licht krijgen en kaal worden.

Als de 4 punten in het artikel niet op uw Cortaderia van toepassing zijn, dan kunt u nog een jaartje afwachten of ze deze nazomer gaan bloeien, of in de nazomer nieuwe exemplaren kopen die al wat ouder zijn en in bloei staan op het moment van aanschaf.

Het is nu bijna eind mei en ik zie nog geen groene scheuten, zouden ze nog kunnen komen? Of heeft hij de winter niet overleefd? Ze staan in de volle grond. Vanwege onze zomerstop krijgt u later bericht dan gebruikelijk. De soortaanduiding heeft dit pampasgras te danken aan zijn ontdekker: de in. Hoe los ik dat op?Dank u bij voorbaat. Het kan wel een aantal jaar duren voordat een pampasgras is volgroeid. Meer kunt u eigenlijk niet doen, dan is het afwachten of de Cortaderia weer tot bloei komt. Als u de plant geen extra bescherming heeft gegeven in de winter, kan het zijn dat ze zijn stuk gevroren. Deze is afgeknakt bij de grond door de storm. Hopelijk helpt het om de pampasgras pluimen langer mooi te houden!.

De bladeren zijn groen en ongeveer 80 cm.

De tekst is beschikbaar onder de licentie. Het voorjaar is de beste tijd om pampasgras te planten. Bovendien kun je dan ook de vlinderstruik snoeien zodat je er beter bij kunt. Als er nu niks meer boven komt, denk ik dat het niet meer goed komt. nl/tuintips/siergrassen-soorten-en-verzorging/) U kunt de pol uitgraven en de jonge buitenste delen opnieuw uitplanten.

Plant alleen de buitenste delen in losse, met compost verbeterde grond, geef ruim water.

Dat geldt zeker voor pampasgras. wij hebben grote bossen Pampasgras. Eenmaal snoeien per jaar en alleen bij aanhoudende droogte (in de zomerperiode) moet u ervoor zorgen dat de kluit goed vochtig is. De stengels zijn immers verdroogd. Als u met een hele kleine maat bent begonnen (P9 potje van 9x9 cm) dan krijgt u meestal niet meteen pluimen. Ligt dit aan de grondkwaliteit of bemesting?. Maar de wortel(tje)s die achterblijven gaan niet meer uitlopen. De kleur van de bladeren is groen of gemengd, deze vaste plant heeft zowel wintergroene als niet wintergroene soorten en de volwassen hoogte ligt tussen de 70 centimeter en 2 meter.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen