Sierlijke peppers: heldere pops of pepper power - epische tuinieren

Sierlijke Peppers: Heldere Pops of Pepper Power - Epische Tuinieren.

Epische Tuinieren is lezer-ondersteund. Wanneer je koopt via links op onze site, kunnen we verdienen een affiliate commissie.

Sierlijke Peper: Heldere Pops of Pepper Power.

Sierlijke pepers: Heldere poppen van de Pepper Power.

Sierlijke pepers zorgen voor meer dan alleen oog snoep. Ze zijn ook verpakt vol met kruiden. Hoewel ze niet de meest aangename of smaakvolle pepers, ze zorgen voor een punch in elk gerecht. Dus overweeg het kweken van sierpeper planten dit voorjaar!.

Zodra je sierpaprika's plant, kun je ze praktisch negeren en ze zullen gedijen. Het kweken van sierpaprika's is daarom een gemakkelijke en lonende ervaring. Terwijl je je focust op de hogere onderhoudsplanten in je groentetuin, pop je sierpaprika's met kleur.

Of de hete pepervlokken u wilt opnemen in een gerecht, of gewoon een splash van kleur met wat warmte, de kleurrijke vrucht van een sierpeper plant biedt. Als het eten van de vruchten van de peper planten is niet uw stijl, weet dat ze groot zijn in pest afschrikwekkende sprays en landschappen.

Dus, laten we het hebben over het kweken van sierpaprika's, en een paar verschillende soorten die je kunt zoeken voor je voorjaarsplanting.

Goede producten bij Amazon Voor het kweken van sierpaprika's:.

Numex Pasen sierpaprika's zijn levendig.

6 inch tot 3 voet hoog, 8 tot 24-inch uitgespreid.

bladluizen, mijten, trips, Botrytis, Pythium wortelrot.

bestaat uit vele verschillende rassen en dus veel voorkomende namen. We zullen een aantal van deze onderzoeken in de volgende sectie. De meeste sierpaprika's zijn afkomstig uit Zuid-Amerika, het Caribisch gebied en Noord-Zuid-Amerika. Ornament peperplanten zijn zachte vaste planten.

De sierpeper is een dichte, ronde struik met afwisselende, ovaal donker paars tot diepgroene bladeren. Het is een bushier plant, met groene takken die overal bereiken van 6 inch tot 3 voet hoog, en verspreid 8 tot 24 inch breed. De compacte planten bloeien onopvallende off-white bloemen soms met een paarse tint die bestuiving vereisen, hetzij met de hand of van hommels.

De bloemen bloeien in de late lente, en met succesvolle bestuiving, pepers vormen binnen 4 maanden. Ze lijken op kerstverlichting in een rechtopstaande positie. Pepper kleuren variëren van helder rood, geel, oranje, groen, of diep paars. De wortelbal van sierpeper is klein en ondiep. Als het weer koelt in de vroege herfst, sierpaprika's stoppen met produceren, en ze sterven terug in de vorst. Die niet blootgesteld aan vorst zal overleven gedurende het hele jaar.

De meeste mensen groeien sierpaprika's om niet-culinaire redenen, maar ze werken zeer goed in bonengerechten, salsas en hete sauzen. Overal waar je een extra trap nodig hebt, deze pepers leveren. Sommige mensen zijn onaangenaam verrast wanneer ze een peper van de sierplanten nemen en een hap nemen. Dat komt omdat er meer punch dan smaak betrokken is wanneer je sierpaprika's eet.

Sierlijke pepers maakten hun weg naar Europa in de 15e eeuw en werden gewaardeerd als opzichtige, kleurrijke tuinplanten. Vandaag, ze staan bekend als Kerstmis planten vanwege hun heldere fruit dat maakt hen een uitstekende aanvulling op bloemstukken en als een beddengoed plant in sierlijke landschappen. Ze zijn ook grote container planten. Of je ze wilt eten of niet, ze zijn zeker een hit.

Sangria sierpaprika's zijn levendig rood.

groeien op een dichte plant met groene bladeren die 1 voet hoog en verspreidt 6 tot 10 inch breed. De plant produceert rechtop, slank, rood, oranje en geel fruit dat dezelfde hoeveelheid kruid als een poblano op hun heetste. De Chilly Chili plant groeit goed in geprepareerde grond of containers.

zijn geweldig voor opknoping manden, containers, of de grond, vanwege hun laaggelegen natuur. Op een hoogte van 8 centimeter en een spreiding van 1 voet, zullen ze passen in bijna elk landschap. De dicht gerangschikte donkergroene bladeren worden geperfectioneerd door stout rood, geel, oranje, paars, en crème-gekleurde pepers. Als je ze wilt gebruiken in de keuken, weet dat ze net zo pittig als Thaise pepers, en tien keer de hitte van jalapenos.

zijn net zo mooi als de naam suggereert. Ze zijn groter dan de vorige sier pepers weve vermeld op een hoogte van 2 voet. De slanke bladeren worden geaccentueerd door Kerstmis licht-vormige pepers die paars, helder rood, oranje en geel. Deze hebben een cayenne-niveau hitte.

groeien op een plant met donkergroene bladeren die 18 centimeter breed en hoog is. De vrucht is de oorsprong van de gewone naam voor deze peperplant, als ze veranderen van een helder rood tot een diep zwart paars. Zwarte parel paprika's ook verpakking cayenne-niveau warmte en voeg een vleugje kruidige duisternis aan een tuin of een schotel.

zijn zeer klein en maken uitstekende beddengoed planten of container planten. Ze bereiken slechts 6 tot 8 centimeter hoog, en hebben paprika's die ivoor wit zijn wanneer ze eerst vormen, dan verdiepen tot een geel, oranje en uiteindelijk helder rood. Deze paprika's zijn geweldig voor kinderen tuinen omdat ze niet verpakking bijna dezelfde punch als de anderen die we hebben genoemd.

zijn mooi en produceren vruchten die samen clusteren in vieren. Pepper kleuren variëren van wit tot lichtgeel, licht paars, oranje, en rood. De bladeren zijn donkergroen en zitten opop stengels die 8 centimeter hoog en verspreid 10 centimeter breed. Ze zijn prachtig in opknoping manden en container planten en pak een mooie stevige hitte.

zijn mooie levendige exemplaren die rode paprika's telen die tot rood-paars worden laat in het seizoen. De plant type Sangria groeit paprika's gekweekt voor hun intens gekleurde fruit, en de tinten van hen pop uit tussen de diepe groene bladeren. De hoogte en verspreiding van deze planten is respectievelijk 16 en 18 centimeter. Sangria planten hebben hete paprika's die ongeveer dezelfde warmte als cayenne. En Sangria is groot binnen, buiten, in de aarde, of containers.

Boliviaanse regenboog heeft een ongebruikelijke vakantie-licht-achtige vorm.

Zodra u uw favoriete plant gekozen, de tijd om zich te concentreren op het kweken van sierpaprika's. Hier zijn de basisprincipes van het werken met deze mooie planten.

Groeiende sierpaprika's vereist ten minste 6 tot 8 uur volle zon dagelijks. Gedeeltelijke schaduw zal ruimte voor sierpaprika's, maar zal de opbrengst verminderen. Voordat je gaat over het planten van sierpaprika's, rekening houden met het bereik van USDA zones 9 tot 11. Buiten dit bereik, zijn het beste om te planten in containers die kunnen worden verplaatst binnen als vorst sets in, of anders de planten kunnen sterven terug.

In zones dicht bij 9, 10 en 11 kunnen de planten de volgende lente met voldoende bescherming gedurende de winter terugbrengen. Deze planten genieten van dagtemperaturen van 70 tot 80 graden Fahrenheit en nachttemperaturen van 55 tot 65 graden. Bij hogere temperaturen, bloeien, en fruiten vertraagt. In warme zomers, sierpeper planten mogen niet produceren op alle. Geef buitenplanten veel schaduw waar zomers warm zijn, en bedek ze met vorst doek in een klikvriezen.

Waterplanten in de ochtend om de paar dagen. Zorg ervoor dat de bovenste 2 centimeter van de grond voldoende geïrrigeerd zijn. De sleutel is om de grond vochtig te houden, maar niet gewaterlogd. Tijdens de bloeifase van de groei, water vaker, potentieel dagelijks afhankelijk van de temperatuur. Als u overwint planten in containers, ervoor zorgen dat ze water geven om de andere week als ze liggen slapend. Drip of sub-irrigatie is het beste voor de ondiepe wortel systeem.

Het kweken van sierpaprika's vereist rijke, leemrijke, goed gedraineerde grond. Rijke grond zorgt voor een goede opbrengst van kruidige pepers. Slechte bodems ondersteunen de levensduur van de plant, maar verminderen de opbrengst. Wijzig uw grond met compost en mest om voedingsstoffenrijkheid te bieden, en neem landbouwzand om drainage te bevorderen. Basic potting mixen bevatten over het algemeen goede grond voor het kweken van deze pepers.

Een goede slow-release meststof aangebracht op een frequentie van ongeveer twee weken in een tijd tot de bloei zal helpen bij de productie van gezonde pepers. Gebruik een 5-10-10 meststof om de snelle groei van bloemen en fruit te bevorderen. Wanneer de vrucht begint te vormen, voeg meer meststof rond de basis van de planten. Dan ongeveer acht weken later, weer van toepassing op dezelfde manier. Er is geen noodzaak om te bemesten na dat tenminste niet tot de volgende voorjaar voor overwinterde pepers.

De enige reden om sierpaprika's te snoeien is om de gewenste vorm te bereiken, en zieke of beschadigde bladeren te verwijderen. Nooit trimmen bloeiende stengels, maar voel je vrij om stengels te trimmen nadat ze groeien tot 6 tot 8 centimeter om een bushier uiterlijk te bevorderen. De toename van bladeren zal ook helpen bij het produceren van gezondere vruchten. Als je van plan bent om de plant te overwinteren, snijd het een paar centimeter boven de grond in de late herfst.

Er zijn twee manieren om sierpaprika's te propageren: door zaad, en door stekken. Om nieuwe planten te kweken uit zaad, simpelweg extract zaden uit een gezonde peper. Dan zet ze in een metselpot en bedek ze met water. Bedek de pot, en plaats het uit direct zonlicht. Roer de zaden dagelijks, en houd ze in de pot voor 4 tot 7 dagen. Zeef de zaden uit het water en droog ze op een papieren handdoek of kaasdoek. Plant de zaden op het oppervlak van de grond tot 1⁄4 inch diep in een container met drainage gaatjes en een mix van rijke, goed drainerende grond.

Plaats de container op een opwarmmat die is ingesteld op 70 tot 80 graden. Affix fluorescerende lichten in de buurt van de planten. Wacht tot elk van de jonge planten is 4 tot 6 centimeter hoog. Ze kunnen dan worden gekweekt binnen in een zonnige vensterbank, hangen manden buiten, of geplant in de aarde aan het begin van het groeiseizoen wanneer de bodemtemperatuur is ten minste 70 graden.

Als je andere sierplanten hebt, probeer dan het knippen van 5 inch van een gezonde plant stam, en neem de bodem 2 tot 3 inch bladeren af. Duik ze dan in wortelende hormoon, en graven gaten in starter potten. Plaats de stengel in het gat, en ervoor te zorgen dat het goed is bevestigd op zijn plaats. Dan zet het snijden op een verwarmingsmat onder fluorescerende bollen, en houd de grond vochtig. In 8 weken of zo, de jonge planten moeten klaar zijn voor transplantatie in een container in een zonnig venster, of buiten. Omdat de planten zich wijd verspreiden, degraderen een plant per container.

Zwarte Parel sierpaprika's lijken meer op bessen dan pepers.

Als de hete pepers groeien, voel je vrij om ze te oogsten als je ze wilt gebruiken voor voedsel of hete peper sprays. Als je wat problemen met hen, dont fret! Het zijn gemakkelijke planten die kunnen omgaan met een beetje problemen oplossen van tijd tot tijd.

Als je je sierpaprika's in een pot of plot plant met weinig organisch materiaal en slechte grond, dan mogen ze.

geen bloemen produceren en fruit ontwikkelen.

Om dit te herstellen, graven een kleine loopgraaf rond de basis van de plant en voeg in compost, mest en zand voor drainage. Meststof toegepast in intervallen van twee weken tot bloei zal ook helder gezond fruit bevorderen.

Als je je paprika's te diep plantte, zouden ze dat kunnen hebben.

Poging om ze uit de grond op te tillen door ze op te graven en dan hoger te planten. Grond rond de basis voor een goede afvoer. Groene dropbladeren wijzen onder water.

geven overbewatering of een tekort aan voedingsstoffen. Voeg meer water toe waar nodig, en snijd terug als de bovenste twee centimeter van de grond nog vochtig is. Meststoffen en voldoende hoeveelheden organische stof in de bodem bevorderen een goede opname van voedingsstoffen.

zijn insectenplagen die zich vermaken op de bladeren en stengels van sierpaprika's en zuigen de plantaardige materie van binnenuit. Controleer op deze peervormige insecten op bladknooppunten en groeitips regelmatig, omdat ze kunnen leiden tot bladverlies en stress aan uw sierpeperplant. Een sterke stroom water slaat ze van de plant af en voorkomt dat ze zich verder voeden. Insecticide zeepsprays of neemolie houden ze ook uit de plant. Spray's morgens voordat de zon hoog in de lucht is. Reageren om de paar dagen totdat ze verdwijnen.

Mieten zijn kleine samenvoegende insecten die zich ook voeden met plantaardige materie, maar ze discrimineren niet zoals bladluizen dat doen. De soort die sierpaprika's eet.

spinnen webs rond de plant in late stadia. Veeg de hele plant met een doek gedompeld in isopropylalcohol om de mijten op de plant te doden. Doe dit voordat de warmte van de dag begint. Gebruik insectendodende zeep op dezelfde manier als je zou doen voor bladluizen als ze volharden.

(nog een andere plant materie feeder) lijken op kleine korrels rijst in hun nimf stadium en krijgen vleugels in hun volwassen stadium. De volwassen vrouwtjes snijden gaten in bladeren en deponeren eieren daarin. Dan nimfen te verschijnen om verder te voeden. Bladeren worden litteken, en bladverlies kan optreden. Tik op de plant met een stuk kaart voorraad hieronder om te zien of er kleine trips aanwezig zijn. Zo ja, breng ofwel neem olie of insectendodende zeep om de thrips te elimineren. Pyrethrin sprays hen ook doden als je ernstige uitbraken. Breng deze vroeg in de dag om de 7 tot 10 dagen totdat het probleem stopt.

is een van die schimmelziekten die bladvlekken, stamcanker en demping-off in opeenvolging veroorzaakt. In bladvlekken, ontwikkelen grijze conidia die de sporificatiefase van de schimmel vertegenwoordigen. Op dit punt zijn bladvlekken necrotisch en kunnen resulteren in de totale dood van een plant. Snoei geïnfecteerde plantendelen af voordat ze sporen verspreiden. Breng botrytis-specifieke fungiciden in sprayvorm aan op de plant vroeg in de dag. Volg de aanwijzingen op de fles om opnieuw toe te passen als nodig.

treedt op wanneer een water schimmel zich ontwikkelt in de bodem rond de plant en verspreidt zich naar de wortels waar de schimmel zich voedt. Het voorkomt gezonde wortelgroei. Een aangetaste peperplant zal veel kleinere wortels hebben. Om te voorkomen, niet overwater uw planten, als dit de juiste voorwaarden voor de ontwikkeling van deze water schimmel kan bieden. De getroffen pepers kunnen niet herstellen. Verwijder zwaar beschadigde planten zodra u zich bewust bent van de infectie, en verwijder ze. Composteer ze niet om te voorkomen dat de verspreiding van de Pythium water schimmel.

Boliviaanse Regenboog paprika's zijn echt een regenboog van kleuren.

A: Ja! Terwijl ze niet gefokt voor smaak, ze pakken een pittige punch.

A: Sommige blijven gedurende het seizoen, terwijl anderen niet duren zo lang. Dit is afhankelijk van de verscheidenheid die je kiest.

Q: Wat kan ik doen met sierpaprika's?.

A: Je kunt er naar kijken omdat ze prachtige, kleurrijke planten zijn! Neem ze overal waar een knal van kruiden moet gaan.

A: Als ze overwinteren of voldoende multed in gematigde gebieden, zullen ze!

if (mobile) { // Mobile version

let children = $(". entry-content > p");

let ad_div = $(html_mobile);

$(children[0]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: children[1],

ad_div: ad_div

else { // Desktop version

let children = $(". entry-content > *");

let ad_div = $(html_desktop);

$(children[4]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: children[4],

ad_div: ad_div

}jQuery).

Ik creëerde Epische Tuinieren om te helpen leren.

hoe om het even wat te groeien, ongeacht waar ze leven in de wereld.

Epische Tuinieren is lezer-ondersteund. Wanneer je koopt via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Als Amazon Associate, verdienen we uit kwalificerende aankopen.

Helemaal doodgevroren, ondanks bescherming met noppenfolie.

De pluimen worden het volgende seizoen in de zomer/najaar voor het eerst zichtbaar.

Kan ik in het voorjaar na het snoeien de plant in tweeën of drieën steken en een deel opnieuw gaan planten? en hoe kan ik dit het beste doen?. Waarschijnlijk zijn deze van vorig jaar. Wij hadden vorig voorjaar 3 grassen gekocht wit en roze. Het gras komt voor op de pampa, een subtropisch natuurlijk grasland, daar is dit siergras wintergroen. De tekst is beschikbaar onder de licentie. Wat is het advies en wat voor grond kanis dan het beste in de pot doen?. Er zouden nieuwe groene sprieten te voorschijn moeten komen. Wat gaat er niet goed? Beide planten in de volle zon, op t zuidwesten.

Zeker kunt u de pluimen van pampasgras afknippen voor in de vaas! Er hoeft geen water in de vaas.

Kan ik daar zonder de plant te beschadigen een paar pluimen vanaf knippen ?. Pampasgras zou kunnen invriezen in de winter, vooral bij jonge planten is dat mogelijk. Probeer stikstofarme meststof te geven, geef bijvoorbeeld alleen compost. Moet je de hele pol van de pampas weg snoeien of alleen de oude stengels?.

De grond moet wel iets voedselrijk en vochtig zijn.

Moet ik de plant nu wel snoeien?. Vanaf 16 uur krijgt het pampasgras dan nog genoeg licht om pluimen aan te maken. Moet je alle wortels die in de grond zitten, na het verwijderen van de kluit (harde kern) ook eruit halen? Het is een enorm netwerk! In de border waarin 4 stuks stonden willen we nu andere vaste planten zetten. Ik meld het er maar vast bij, dat het niet geheel onderhoudsloos is, hoewel het wel even duurt voordat u dit stadium bereikt.

Hoe ouder pampasgras is, hoe meer pluimen deze krijgt.

Super, maar de boom doet het nu goed. Hier vindt u een lijst met planten waar konijnen niet van houden en u ze uit uw tuin kunt houden. mag ik hem nu al snoeien ? Hij is ons veels te groot, niet meer mooi! Alvast bedankt voor uw reactie!. Let er op dat het gras daarna akelig scherp kan zijn!.

De bladeren groeien amper nog door het droog gedeelte.

Te veel nattigheid is niet goed voor het siergras. De stengels zijn immers verdroogd. Ik hoop, dat het ook na de winter zo blijft. Het 1 cm brede blad van het gras vormt een losse pol. We hebben m gesnoeid tot 30 cm boven de grond maar heel veel bruine bladeren zijn gekruld.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cortaderia informatie

Zorg wel dat te veel water goed kan weglopen.

Beste Ik ben van plan om het pampasgras te planten in steigerhouten bloembakken van ongeveer 40x40 cm en 1meter hoog kan dit ? Alvast bedankt voor reactie.

Er verschijnen echter geen pluimen. Geef bij droogte in elk geval water. Zorg wel dat u voldoende water geeft na het aanplanten, helemaal in warme zomers. Dan kunt u de plant verjongen door hem uit de grond te halen en alleen de buitenste gezonde delen weer te planten. De buitenste jongere delen terug geplant. De nieuwe planten moeten stevig kunnen wortelen en dan niet gehinderd worden door stukken wortel van een oude plant; de grond moet dus goed kunnen aansluiten.

Ik heb bij mijn nieuwe woning een super mooie grote bos Palmgras(?) Staan.

Kan Pampusgras ook als kamerplant? In de tuin staat de plant in een pot en doet het prima, graag zou ik er ook één in huis zetten. Onlangs heb ik 2 grote pampasgrassen overgeplaatst. Kan ik mijn Pampasgras sowieso terugsnoeien op ieder moment ? Ongeacht dat er al een heel stuk nieuw groen in zit? Door de zachte winter is er nu al veel nieuw groen. Pampasgras (Cortaderia) is een prachtig siergras dat bloeit met grote pluimen. U kunt de plant nu gewoon nog snoeien. Deze verzorgt u op dezelfde manier als pampasgras in de volle grond. Pampagras te laat gesnoeid, er komen al groene scheuten uit.

De grond moet goed water doorlatend zijn.

Als de plant op de goede plek staat en goed is verzorgd, zou u het nog even kunnen aankijken. Beste, Ik heb een enorme brede pampasgras (zeker 1,5m2 op 2,5m hoog) in mijn tuin. Als de plant op de goede plek staat en goed is verzorgd, zou u het nog even kunnen aankijken. Dat kan door de pollen te delen. Er zijn een paar groene bladeren maar meeste is bruin en gekruld. Ik heb toen een jonge plant in t midden gezet maar die heeft niets gedaan. Is het zo als je hem snoeit dat dat hij ieder jaar groter word? En wat kunnen wij doen dat hij niet hoger gaat worden dan hij nu is. U mag ons ook een foto e-mailen dan kijken we even mee. U kunt het beste wachten tot het voorjaar tot u gaat snoeien.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen