Plannen van een tuin van kras: notes van het ontwerpen van een schilderstuin - finegardening

Plannen van een tuin van Kras: Notes van het Ontwerpen van een Schilderstuin - FineGardening.

Plannen van een tuin van Kras: Notes van het Ontwerpen van een Schilderstuin.

Deze tuin bevat grote zwaden van planten met vergelijkbare kleuren voor een prachtig effect.

Dit tuinontwerp gebruikt planten met verwante kleuren naast elkaar om de look van een verfpalet na te bootsen.

Inheemse Alternatieven voor Hostas (That Are Deer Resistant).

Tour a Collectors Garden Filled with Artful Plant Combinaties.

Tools to Make Garden Chores Easier Tijdens de zomervakantie.

Toen de tijd kwam voor mij om een 90-jarige zet groen in een meerjarige tuin op mijn familie drie-generatie plot om te zetten, bevroor ik. Als ontwerper, ik meestal op zoek naar dergelijke uitdagingen, maar wanneer geconfronteerd met het plannen van een tuin op deze plek in mijn tuin, dat was een grote, lege doek voelde ik overweldigd als ik kon plotseling doen wat ik wilde.

Deze tuin is opgebouwd uit vier kwadranten rond twee loodrechte grindpaden die leiden naar andere gebieden van de werf.

Ik ben niet een grote fan van thema's, of huidige tuintrends, wat dat betreft. Ik zie onze hele 2 hectare als een bestuivingstuin, en we hadden al gewijde plekken van de werf voor een spleettuin, a.

Deze nieuwe plek (eenmaal alleen gazon) is centraal gelegen op ons eigendom. Het fungeert als een centrale as gecentreerd door een nieuw grindpad dat van het huis naar het einde van ons eigendom loopt.

Basis tuinplanning vragen om jezelf te stellen.

Wat is het klimaat van mijn gebied? Dit zal automatisch een aantal opties voor u elimineren.

Wat is het natuurlijke gebruik van deze ruimte geweest? (Een kruispunt of een verzamelplaats moet anders worden behandeld dan een gebied waar je zelden naartoe reist. Als je zelden dat gebied van de werf bezoekt, overweeg dan om er een meer van te maken.

Hoeveel licht krijgt het gebied? Hoeveel schaduw?.

Welke planten en bomen bestaan er al in dit gebied die structuur bieden en/of als onderdeel van het ontwerp moeten worden beschouwd?.

Sommige planten zijn gegroepeerd vanwege vergelijkbare kleuren (links), terwijl sommige naast elkaar geplaatst worden voor contrast (rechts).

Ik wist dat kleur zou een essentieel verenigend element van deze nieuwe tuin te zijn, maar welke kleuren? Ik wilde iets origineels, dus ik durfde mezelf niet te beperken een kleur en proberen om ze allemaal te gebruiken als ik kon. Maar begrijp me niet verkeerd, Ik wilde niet een regenboog tuin, want dat zou te gemakkelijk. Terwijl ik zei dat ik niet een thema te volgen, Ik heb land op een aantal leidende principes die ontstond na het ontdekken van een gigantische schilders palet in mijn vaders schilderen studio, compleet met gedroogde plassen van olieverf. Ik besloot om kleur te behandelen op dezelfde manier als het was vertegenwoordigd op het palet, door het klonteren van kleuren samen door kleur familie en vervolgens gebruik makend van analoge of tegengestelde kleuren net als een landschap schilder zou kunnen. Dit is de reden waarom ik noemde deze tuin de schilders tuin.

Garden planning vragen om jezelf af te vragen.

Wat is de geschiedenis van dit gebied? Kun je dat gebruiken als inspiratie?.

Zijn er schilderijen, textiel, of foto's die je kunt gebruiken voor inspiratie? Zelfs a.

kan worden gebruikt om je ontwerp te focussen.

online waar je afbeeldingen kunt uploaden en de namen van de kleuren kunt extraheren.

Wil je een thema aanmaken voor deze tuin, zoals een bestuivingstuin?.

Heeft de bodem of het landschap een bepaald type tuin nodig zoals a.

Foxhandschoenen, met hun hoge, architectonische vormen, worden in grote groepen geplant als brandpuntspunten.

Specifieke effecten werken gewoon in een tuin door een unieke architectuur of vorm van planten, evenals hun textuur en kleur. Ik had gespeeld rond met hoogte en transparantie, gelaagde hoge, stekelige bloemen zoals vossenschoentjes (.

Zones 510) tegen wolken van vaste planten of eenjarigen met kleinere bloemen. Deze bijzondere planten kunnen veel waarde brengen aan een ruimte. De pointillistische stippen van tasselbloem (.

jaarlijks) kan eruit zien als rood-hete stukjes vonken drijvend op lange, wire stengels, bijvoorbeeld. Een tuin is ook veel als een beeld in die textuur en vorm spelen grote rollen. Dit zijn allemaal geleerde technieken die men alleen verwerft door het tuinieren en experimenteren.

Tuinen plannen vragen om jezelf te stellen.

planten kan ik toevoegen dat zal passen bij mijn thema? Leer meer over.

Meerdere van dezelfde plant produceren een groter effect dan een enkel exemplaar zou kunnen.

Ik wist dat schaal zou in mijn voordeel. Met grotere ruimtes als deze, kon ik volgen sommige van de principes gebruikt in prominent Engels landgoed grenzen waar rood en roze dahlia's (.

Zones 811) werken gewoon omdat ze in gigantische groepen zijn geplant en niet alleen hier en daar in een kleine grens. Nummers en volume helpen elke kleur combo werken, maar ik wist dat het gewoon niet zo gemakkelijk was als dat.

Tuin planning vragen om jezelf te stellen.

Welke planten kan ik toevoegen om te leunen in een kleur of textuur en om massa toe te voegen?.

Leer hoe massa planten kan werken in uw voordeel.

Hoor over sommige van onze favoriete planten voor het massagen.

Donkere bloemen, zoals de paarse bloemen van deze bloeiende tabak, pop tegen helder groen blad.

Voeg kleurrijke bladeren om vet bloemkleuren contrasteren.

Uiteindelijk, het echte geheim is gebladerte kleur, zoals dat is de schilders canvas. Net zoals de Renaissance schilders vaak een andere kleur gebruikten voor hun achtergrond canvas, zo ook wij.

achtergrond kan bijna elke tuin te redden.

Zones 310) met een donker oog zal er geweldig uitzien wanneer ingesteld tegen een chartreuse gras, vooral als geplant in grotere klompen. Laat het gezicht zeer donker, bruinachtig, of bijna-zwarte bloemen gewoon verdwijnen in een tuin; ingesteld tegen elke gloeiende limoen groen of geel gebladerte, echter, ze pop. Heldere, juwelier-getoneerde bloemen transformeren een ruimte wanneer gejuxtaponeerd met donker zwart gebladerte. Zelfs een struik zoals een bijna-zwarte.

Tuinen plannen vragen om jezelf te stellen.

Welke kleur zal mijn canvas zijn? Welke kleur gebladerte zal de meer levendige tinten compenseren? Er is meer dan een type van.

helpen om de kleur palet in de richting van mijn visie?

Chartreuse gebladerte kan helpen het effect van anders garish bloemkleuren te compenseren.

Neem regelmatig notities en foto's om te helpen oplossen voor probleemgebieden.

Niet alle kleuren zullen goed samen werken, en elke kleur palet zou waarschijnlijk moeten veranderen gedurende het hele jaar, als planten in bloei zijn seizoen. Sommige jarring kleur botsingen werden verwacht (en gebeurde), dus ik hield notities.

Sommige noten gaven aan dat minder van een bepaalde kleur nodig was; anderen gaven planten aan die alleen maar moesten worden verplaatst de volgende lente. Het nemen van notities brengt iemand meer in contact met degenen tuin, en in plaats van het gevoel als een mislukking of gevoel belast, vond ik mezelf uit te gaan elke dag op verschillende tijdstippen om notities en veel foto's van dingen die werkten of die niet werkten.

Tuinplanning vragen om jezelf af te vragen.

Waar zijn mogelijkheden om meer samenhang te creëren met a.

Zoek naar tuin verrassingen en kansen.

Het wisselende licht in deze tuin kwam als een verrassing voor mij, als de lage zon hoeken in de lente verlicht specifieke kleuren met nemesia (.

Zones 38) dat in juli hard zou zijn geweest. Het licht door grassen in de herfst inspireerde me om nog meer grassen te planten dan ik oorspronkelijk had gepland.

dat zoveel tuinschrijvers romanteerden over maar dat ik nooit groeide. Nu kan ik niet leven zonder de paarse waas gecreëerd door blauwe waxweed (.

jaarlijks) in september of torenhoge Mexicaanse zonnebloemen (.

Ze niet alleen de avond aansteken maar ook trekken migrerende vogels naar hun zaad hoofden.

Tuin planning vragen om jezelf te vragen.

Welke frustraties ben ik geconfronteerd? Wat kan ik veranderen om die te gebruiken in mijn voordeel?

Zijn er aspecten aan het ontwerp die als leuke verrassingen kwamen? Hoe kan ik in die leunen voor extra voordeel?.

Is er een manier om het veranderende licht door de seizoenen te gebruiken om brandpunten te markeren of het ontwerp te verbeteren?.

Buiten kleur, textuur en vorm, is de manier waarop de zon door een plant schijnt een ander niveau van interesse.

Een nieuwe tuin zal je leren als het groeit, zoals het moet. En het is OK dat niet elk idee goed zal werken. Ik ontdekte dat fouten niet alleen gebeuren, maar moeten worden verwacht. Je zou verbaasd zijn dat ze niet altijd lelijke degenen. Een kleur die je niet leuk kan plotseling werken eens naast elkaar geplaatst tegen een andere kleur. Toch, bewerken zal moeten worden gedaan door elk seizoen, dus het nemen van notities en veel foto's blijkt belangrijk.

Voor meer tips over het ontwerpen met kleur, check out:.

Garden Design That doesnt Limit Your Color Palette.

Krijg onze laatste tips, how-to artikelen, en instructievideo's verzonden naar uw inbox.

Log in of maak een account om een commentaar te plaatsen.

The Best Petunias: Trial Results from Southeast Universities.

Vijf vaste planten die gemakkelijk te groeien zijn van zaad.

Plannen van een tuin van Scratch: Notes from Designing a Painters Garden.

Toen de tijd kwam voor mij om een 90-jarige zet groen in een eeuwigdurende tuin op de drie generatie van mijn familie plot, bevroor ik. Als ontwerper, ik meestal op zoek naar.

Maart is een drukke tijd op onze heuvelkwekerij in Vermont, waar we allerlei koudharde vruchten, noten en bessen telen. We groeien ongeveer een dozijn soorten aalbessen.

Vandaag waren een bezoek Amy Birdsongs tuin in Virginia. Twee jaar geleden werd ik serieus over het herstellen en verbeteren van onze eigendom, die tot dan toe mijn man had dapper genomen.

Terug in mei, Fijne Tuinieren toegewijd aan het plannen en planten van een tuin voor Karen, een spoedeisende afdeling verpleegkundige. Het was een kleine manier om te zeggen dank u voor de inspanningen.

2020 BESTE VAN FINE GARDENING ARCHIVE (USB).

Hoe te veranderen Hydrangea Kleur: pH Isnt de enige factor.

naar Hosta, of niet naar Hosta? Dat is de vraag van de Editor.

gokken op tulpen › Brief van de Editor.

Potentieel bronnen van problemen voor uw Japanse esdoorn.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google.

Dit zal de recepten en artikelen die u hebt opgeslagen niet verwijderen, alleen de lijst.

U moet een geregistreerde gebruiker zijn om toegang te krijgen tot deze functie.

Deze functie is tijdelijk uitgeschakeld tijdens de beta-site preview.

Weet u zeker dat u uw notities voor dit recept wilt verwijderen?.

en krijgen toegang tot AL onze regionale inhoud, plus de rest van de contentbibliotheek alleen voor leden.

We hopen dat je genoten hebt van je gratis artikelen. Om te blijven lezen, word je lid vandaag.

Krijg volledige site toegang tot deskundig advies, regionale inhoud, en meer, plus het gedrukte magazine.

Dit komt door de dichte en krachtige groei van de bodembedekkers.

Hieronder vindt u een tabel met de bezorgkosten.

Cortaderia selloana - Pampasgras | De Tuinen van Appeltern. Een prachtige wintergroene gras-soort die u goed als solitair kunt gebruiken, maar ook bijvoorbeeld als groep aan kunt planten. Antwoord door: Lilian Korteweg op 22 mrt. Voor dat laatste doel gebruikt men steeds vrouwelijke planten, die veel mooiere bloeiwijzen bezitten. pampasgras woekert niet maar kenmerkt zich onder gunstige omstandigheden wel door een snelle groei. kunt hier uiteraard ook terecht voor het antwoord op al jouw vragen over pampasgras die we hierboven niet hebben behandeld of voor persoonlijk advies over het gebruik van dit mooie siergras.

Pampasgras kan vrij groot worden.

Bestellingen die t/m zondag worden geplaatst kunnen vanaf donderdag worden geleverd. PAMPASGRAS BLOEIT NIET, WAAR KAN DAT AAN LIGGEN?. Ik wil graag weten hoe hoog de c35 is en of deze met pluim wordt geleverd. Als u het snel dicht wilt hebben, zou u van C10 - daar komen al pluimen in dit najaar - met een diameter van 27 cm 4 stuks kunnen aanplanten op 150 cm. 'Pumila' is te beschermen tegen in rotten van de pol in de winterperiode door de grijsgroene bladeren omhoog te halen en samen te binden.

In zaaisels komen uiteraard beide typen voor en ze worden al verkocht voor ze in bloei komen.

redelijk (b) (-14,9 tot -12,3°C), USDA zone 7b. De stengels zijn misschien afgestorven, maar de wortels zijn nog springlevend. Let op: Er staan geen planten van Directplant op voorraad bij een ophaalpunt. Wij raden aan om meteen al een grotere maat te bestellen (bijv. Bodembedekkers vormen een groen tapijt. Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!. Let hierop bij het bemesten van pampasgras!.

U kunt deze net zo diep planten als hij in pot staat.

Ze vormen zware pollen, opgebouwd uit ruwe bladeren. Hij is op dit moment net gesnoeid, dus nog niet zo groot. Antwoord door: Lieuwe Miedema op 23 feb. Als u nu aanplant (in juni), steekt de plant eerst energie in wortelen, daarna in groei en bloei.

Een prachtige wintergroene gras-soort die u goed als solitair kunt gebruiken, maar ook bijvoorbeeld als groep aan kunt planten.

Je kunt deze siergrassen op een fantastische manier combineren met vaste beplanting maar er ook voor kiezen om pampasgras solitair toe te passen. Wilt u het sneller vol hebben dan zou u van potmaat C10 (27 cm in diameter bij aanschaf) 2 per m2 kunnen aanplanten. Beginning January 12, 2016, only the most current version of Internet Explorer available for a supported operating system will receive technical supports and security updates. Deze siergrassen kun je aan het eind van de winter snoeien, het liefst nét voor het voorjaar begint. zal 's middags het zonlicht over de muur strijken en de plant 'raken'. Geeft dit gelijk en of vrij snel een gevulde volume zowel rechts en links als in de hoogte als we het half Juni planten?. U zou 3 stuks kunnen aanplanten.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cortaderia selloana

Welke potgrootte adviseert u en hoeveel stuks? Ik zou graag wel snel pluimen zien :).

Hierin wil ik graag Pampasgras in planten.

Antwoord door: Lilian Korteweg op 25 mei 2021 10:04. Pampasgras Rendatleri: een soort dat 2,5 meter hoog wordt en prachtige rozeviolet kleurige pluimen heeft. Je border of bloembak wordt hierdoor een soort van levende schilderij. Bij 90% van de maat C5 (23 cm diameter) komen er het eerste jaar pluimen in. Bladplanten die zo hoog worden dat ze in de zomer omvallen, kunt u voor de langste dag (21 juni) voor de helft afknippen, waardoor de plant bossiger zal groeien. Pampasgras - Cortaderia selloana: verzorging en snoeien | vtwonen. Zou u ook mij advies kunnen geven hoeveel planten ik nodig heb?. Dit kunnen wij alleen doen omdat wij volledig achter de kwaliteit staan van onze planten.

Dit is een tweehuizige soort dat zich uitstekend kan ontwikkelen in ons klimaat.

Eenmaal geel gekleurd blad, wordt niet meer groen. Om de bak wel mooi te vullen, raden wij aan om een grotere maat te nemen. Pampasgras Rosea: een soort met lichtroze pluimen. C10), zodat u in elk geval zo snel mogelijk kunt genieten van de mooie pluimen. Als je ervoor kiest om de bodemstructuur te verrijken, kies dan voor een goede kwaliteit organische bemesting (zoals Floramix Tuinmest). Hoe hoog en breed wordt de cortaderia selloana als die is volgroeid?. Vraag door: Theo Berendsen op 18 nov.

Doordat pampasgras een rietachtig uiterlijk heeft, wordt dit siergras vaak rond.

Als de grond niet rijk genoeg is, zal dit vooral tot uiting komen in de bloeifase. en water van belang zijn (het fotosynthese proces). Uiteindelijk kan deze 1 m in diameter en 2 meter hoog worden. Het pampasgras wat bij ons in de tuin staat, is de vrouwelijke variant van de Cortaderia selloana. in 1 van de hoogst beschikbare grassen, met cremekleurige bloempluimen. Het is dus zeker raadzaam om handschoenen te dragen tijdens het werken met deze plant om te voorkomen dat je jezelf bezeerd!. Ik heb in het voorjaar 2 pampasplanten in plantenbakken gepland. Als je pampasgras ziet, weet je direct waarom dit soort onder de siergrassen valt.

In het voor jaar kunt u het beste het oude blad afknippen waarbij u op moet passen voor de scherpe bladranden van dit siergras.

De bloeiwijze van mannelijke planten pampasgras is stijver en grauw of rozeachtig van kleur.

Vooral de vrouwelijke varianten geven de mooiste pluimen. De vochtvoorziening moet worden afgebouwd omdat de wortels anders 'lui' worden. pampasgras brengt dus veel dynamiek aan je tuin. Directplant geeft op elke bestelde tuinplant, boom en struik groeigarantie!. We zitten te denken aan 12x de C5 = 23 cm te planten met een 0.

Delen kan, maar gaat niet gemakkelijk.

Cortaderia selloana 'Pumila' - Pampasgras | De Tuinen van Appeltern. De grond is juist op dit soort plekken echter nét te vochtig. Leveren jullie mannelijk of vrouwelijk pampasgras ?. Bodembedekkers zijn doorgaans lage kruipende planten die snel een netwerk van wortels en bladeren vormen. 'Pumila' eventueel de eerste twee/drie jaar afdekken in de winter want bij strenge winters kan. Dat doet zijn natuurlijke groeiplaats nogal geweld aan, maar het staat toch wel erg mooi.

Binnen deze categorie behoort pampasgras tot de Spermatopsida.

Maar in onze streken doen ze het hoe dan ook uitstekend, hoewel het bepaald een voordeel is indien de grond, zeker in de winterperiode, vlot ontwatert. De zware bloempluimen van pampasgras ontwikkelen zich pas laat in het seizoen. Het is absoluut aan te raden om de grond vooraf even om te spitten en wat te verrijken met organische. Kiest u voor C5 (23 cm in diameter) dan zou u er 3 per m2 kunnen planten om meteen al wat volume te hebben. Als je een beplantingsplan aan het maken bent, hoef je bijna géén rekening te houden met de specifieke wensen van pampasgras met betrekking een zonnige- of schaduwrijke plek. Vanaf de maat C10 mag u verwachten dat er dit jaar nog pluimen worden gevormd.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen