Brian minter: geweldige planten voor de herfst van vancouver sun

Brian Minter: Geweldige planten voor de herfst van Vancouver Sun.

Begin je dag met Zonsopgang, een roundup van B. nieuws en meningen direct in je inbox.

Begin je dag met Zonsopkomst, direct in je inbox afgeleverd.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar je artikel gaat verder onderaan.

Opinie: Voor een snelle kleurfix zijn wintersoepjes en viola's, sierkool en mama's nu beschikbaar in tuinwinkels.

Caryopteris produceren massa's blauwe bloemen tot eind oktober.

Beoordelingen en aanbevelingen zijn onbevooroordeeld en producten zijn onafhankelijk geselecteerd. Postmedia kan een affiliate commissie verdienen van aankopen via links op deze pagina.

Zoveel als ik geniet van zomertuinen met hun brede scala aan kleurrijke planten en hun schijnbaar eindeloze voorraad fruit en groenten, dit jaar kan ik niet wachten op de komst van de herfst, die koelere avonden, broodnodige regens, heldere, schone lucht en een schat aan verse nieuwe herfstkleur brengt.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

We delen allemaal een diepe bezorgdheid voor onze collega's van de Britse Colombianen die in het binnenland wonen die deze zomer hebben geworsteld met de rook en schade veroorzaakt door een record aantal bosbranden die, in sommige gevallen, blijven branden. De meesten van ons kunnen zich alleen maar voorstellen hoeveel die mensen kijken uit naar de herfst.

We verontschuldigen ons, maar deze video is mislukt om te laden.

tik hier om andere video's van ons team te zien.

De recente regens hebben een deel van het groen in onze gazons gered en hebben zeker veel gestresste bomen geholpen. Veel loofplanten, zoals rododendrons, azalea's en camellia's, hebben nieuwe knoppen uitgebracht, ook al hebben velen bladeren verbrand. Bits van nieuwe groei zijn te zien op sommige naaldbomen en bloeiende struiken, wat een goed teken is. Helaas, veel bomen, zoals hedging cedars, zijn bezweken aan de hitte en droogte en zullen deze herfst moeten worden vervangen.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Vallende asters voegen een vrolijke pop van kleur toe in containertuinen en bedden.

We hebben allemaal waardevolle lessen geleerd over de soorten planten die lange periodes van droogte en overmatige hitte niet tolereren. Deze zomer is ook een wake-up call op de waterbehoeften en zorg vereist door vele planten wanneer warmte wordt voorafgegaan door een lange droge periode. Ik denk dat we allemaal beter voorbereid zullen zijn als volgende zomer speelt op een soortgelijke manier.

Voor veel mensen, de herfst is hun favoriete seizoen. Het is ook een geweldige tijd om onze tuinen te vernieuwen en te vernieuwen. Laten we beginnen met te kijken naar een aantal van de geweldige laatbloeiende vaste planten die geen tuin moet worden zonder. Afgezien van de bekende echinaceas, rudbeckias en coreopsis, zeer weinig mensen waarderen de rijkdom van rassen die gewoon schijnen in een herfsttuin.

Caryopteris, beter bekend als Bluebeards, zijn hoog groeiende vaste planten (Zone 5) die massa's prachtige blauwe bloemen produceren tot eind oktober. Ze zijn vooral nuttig als achtergrond planten. Beyond Midnight heeft de meest intense blauwe kleur, en verschillende gouden gebladerte rassen, zoals C. Sunshine Blue, kijken prachtig met hun contrasterende kleuren van blauw en goud. Theres ook de eerste roze bloeiende variëteit, genaamd Beyond Pinkd, nu budding up.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Charmante witte en roze Japanse anemonen groeien echt in populariteit vanwege hun ongelooflijk lange bloei periode.

Kleurrijke Mums zijn altijd een herfst favoriet.

Heliopsis is de nieuwste bloeiende vaste plant, vaak bloeiend in november. Ik grinnik vaak wanneer vroege sneeuwval hun gele bloesem bedekt met een stof van wit.

De vele nieuwe rassen van sedums of steengropen (Zone 3) zijn het hart en de ziel van late tuinen. Vandaag de dag zijn ze verkrijgbaar in vele rijke bladkleuren, zoals de donkerbladerige Matrona en Dark Magic, een bijna zwarte variëteit. Voor lage bodembedekking types, de verbazingwekkende SunSparkler serie biedt bladkleuren zo levendig dat ze er geweldig uitzien met of zonder bloemen. Bijen en andere bestuivers houden ook van hen voor een laatste kans om stuifmeel en nectar te krijgen.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Vallasters (Zone 4) zorgen voor enorme kleur in tinten roze, rood, wit en lavendelblauw tot eind oktober. Ze zijn een val favoriet, ook al zien ze er soms een beetje rommelig uit en kunnen ze een vleugje schimmel uit de herfstregens hebben. Echter, wanneer hun enorme bloesems opengaan, wordt hun waarde in de tuin duidelijk.

De verbluffende val chrysanten (Zone 6) die je overal ziet zijn, veruit, de meest gebruikte vallen vaste planten. Hier is het geheim om ze in leven te houden in uw tuin: Snoei de bloemen niet terug als ze klaar zijn maar laat ze liever van nature sterven.

Heliopsis zal zeker grijze dagen vooruit opvrolijken.

Siergrassen zijn nu go-to fall favorieten geworden. Hun herfstbloemenkoppen en elegante bladeren spelen mooi met herfstbriesjes. Pennisetums (Zone 5), vooral de meer compacte vormen, zoals Hameln, Little Bunny en het rijk gekleurde blad van Bourgondische Bunny, zijn zeer veelzijdig in containers of gemengd met andere late vaste planten. Hun flessenborstel-achtige bloemkoppen, bobging in een zachte wind, creëren pure magie.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

De vele variëteiten van miscanthus (Zones 4-5) komen nu in hun eigen. Yaku Jima naar de twee meter-plus M. Giganteus, er is nooit een betere selectie van rassen voor elke tuin gebruik, met inbegrip van containers. De zilveren en witte gebladerte van M. Morning Light maakt het een van mijn favorieten.

Ghana, een nieuwere variëteit met rijke groene bladeren die een diepe bordeaux maakt die mooi met zijn bronzen bloemen combineert. De groene bladeren veranderen in een intense rood en oranje bij temperaturen koel. Elke verscheidenheid van miscanthus heeft zijn eigen unieke charme en is goed waard verkennen.

Panicums worden plotseling opgemerkt voor hun grasrijke bloemenpanicles en rijke herfstblad. virgatum Cheyenne Sky (Zone 4), vaak bekend als rood wisselgras, is een verdoving, net als P. Beide groeien ongeveer een meter hoog en komen goed opdagen in de late zomertuinen.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat hieronder verder.

Sierlijke grassen zien er geweldig uit in de herfsttuinen, en velen bieden ook winterinteresse.

Met een naam die moeilijk uit te spreken is, verdient de schizachyrium scoparium familie meer ruimte in onze herfsttuinen. Beoordeelde Zone 3, ze zijn een van de hardste grassen. De meeste hebben paarse bloemen panicles die hun blauwe en groene bladeren die brons, bordeaux en rood in de herfst.

Als uw tuin een strikte architectonische look heeft, dan is de calamagrostis familie voor u. Karl Foerster (Zone 4) en de witte en groene variëteit, C. Overdam (Zone 4), bieden de meest rechtopstaande, strakke vormen. Groeien ongeveer een meter-en-een-half hoog, met inbegrip van hun zaad hoofden, beide zijn zeer zuilen, en hun prachtige, stro-gekleurde herfstblad is nogal onderscheidend kijken.

Het is ook tijd om een paar valstruiken toe te voegen aan uw tuin en containers. De compacte vormen van nandina (Zone 6), zoals Gulf Stream, beginnen te kleuren in rode tinten eenmaal koele avonden zegevieren.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Compacte Euonymus alatus of brandende bush (Zone 4), fothergilla (Zone 5) en Itea virginica of sweetspire (Zone 5) vertonen allemaal spectaculair rood en oranje herfstblad.

Pyracanthas maken een enorme comeback. Hun briljant gekleurde bessen voegen interesse toe; ze zorgen voor voedsel voor veel vogels in de winter; en ze worden vaak gebruikt als veiligheidsbarrières. Het is een strijd om westerse tuinders te krijgen om ze te planten, maar bladverliezende holly (Ilex meserveae) is een must-have. Ik ben een fan van Ilex vericillata Berry Poppins. Het groeit slechts ongeveer een meter hoog, en de bessen zijn al beginnen te draaien een klassieke zuiver rood.

Voor een snelle kleurfix zijn winters viola's, sierkool en mama's nu verkrijgbaar in de tuinwinkels. Het kleurrijke blad van heuchera's, ajugas, euforbia's en lysimachia (gouden jenny) zal de hele winter duren als container en mandverbeteringen.

Dit zijn slechts een paar krijtjes om een rijke, verfrissende herfstlook te kleuren en te voelen rond je huis en terras. Het is tijd om je klaar te maken voor de herfst.

Deel dit artikel in je sociale netwerk.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar je artikel gaat verder onderaan.

Er was een fout, geef een geldig e-mailadres.

Als u het niet ziet, controleer dan uw spammap.

Het volgende nummer van Vancouver Sun Headline News zal binnenkort in uw inbox staan.

We hebben een probleem met het aanmelden van u.

6: 946 nieuwe gevallen, 11 sterfgevallen over een periode van drie dagen

COVID-19: Delta variant meer een zorg dan Omicron: B.

Foto's tonen belachelijk grote goudvis die de Canadese haven overneemt nadat ze in het wild is vrijgelaten.

paar heeft twee appartementen in hun huis één voor haar kinderen, één voor hem.

Postmedia is toegewijd aan het onderhouden van een levendige maar civiele forum voor discussie en moedigen alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Reacties kunnen tot een uur voor matiging duren alvorens te verschijnen op de site. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mail notificaties ingeschakeld die u nu ontvangt een e-mail als u een antwoord op uw reactie ontvangt, is er een update naar een commentaar thread die u volgt of als een gebruiker u opmerkingen volgt.

voor meer informatie en details over het aanpassen van uw.

365 Bloor Street East, Toronto, Ontario, M4W 3L4.

© 2021 Vancouver Sun, een divisie van Postmedia Network Inc. Ongeautoriseerde distributie, transmissie of republikatie strikt verboden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw inhoud (inclusief advertenties) te personaliseren en laat ons toe om ons verkeer te analyseren.

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met onze.

Voor de beste gebruikerservaring, zorg ervoor dat javascript ingeschakeld is voor uw browser.

welke Het Groene Paradijs in haar uitgebreide assortiment heeft.

nodig om de bol (de wortelkluit) in twee of drie delen te splitsen. 'Pumila' is te beschermen tegen in rotten van de pol in de winterperiode door de grijsgroene bladeren omhoog te halen en samen te binden. Hoewel pampasgras een sterke plant is dat weinig onderhoud vraagt, zijn er een aantal veel voorkomende redenen te benoemen, waardoor pampasgras (nog) niet bloeit. Delen kan, maar gaat niet gemakkelijk. Bladplanten die zo hoog worden dat ze in de zomer omvallen, kunt u voor de langste dag (21 juni) voor de helft afknippen, waardoor de plant bossiger zal groeien. Toch wordt het aangeraden om jonge planten te bemesten, om ze een goede startgroei te geven. Dit siergras maakt onderdeel uit van verschillende borderpakketten. Pampasgras gedijt in principe op alle bodemsoorten en heeft daarom geen bemesting nodig. Kan ik deze in een grote plantenpot van 40 centimeter planten? Zal die zelf gaan uitzetten of moet ik er dan meerdere in zetten?.

De pluimen van deze sierplant zijn wit en bloeien van ca.

In zijn natuurlijk habitat groeit de Cortaderia op bergwanden en op droge plekken, hierdoor kan hij zich goed redden in de steeds hetere zomers. met name in het jonge stadium zijn maatregelen nodig om ze tegen erg lage temperaturen te beschermen. Ga naar het einde van de afbeeldingen-gallerij. Heeft vanwege de kleuren en vorm een grote sierwaarde in uw tuin. Directplant geeft op elke bestelde tuinplant, boom en struik groeigarantie.  Wij verkopen dit artikel niet los per stuk.

Tip: gebruik de lange pluimen in een boeket of zet ze in een grote vaas.

De lange, smalle bladeren maken de sierlijke uitstraling van deze plant compleet. Daarnaast moet de grond doorlatend genoeg zijn om in staat te zijn om de voedingsstoffen op te nemen waarbij ook. Zorg hiervoor dat het plantgat twee tot drie keer zo groot is als de pol en plant het pampasgras voldoende diep in de grond. Bezorging dezelfde dag, 's avonds of in het weekend. wordt tegenwoordig weer steeds vaker geplant en dan voornamelijk als blikvangers in bijvoorbeeld grote bloembakken of in een grote groep achter in de border. Bodembedekkers zijn doorgaans lage kruipende planten die snel een netwerk van wortels en bladeren vormen. 1000Pcs Pampas Grass Seeds 7 Colors Rare Ornamental Plants Cortaderia Selloana. De naam 'siergras' zegt het al, deze planten worden in een tuin geïntegreerd doordat ze een hoge decoratieve waarde hebben. Pampasgras Mini Goldpampas: een soort dat slechts 1 meter hoog wordt.

Voor mensen met én zonder groene vingers.

Bescherming van pampasgras tegen winterse invloeden.

Siergrassen brengen sfeer, rust en kleur in de tuin, eigenlijk zoals een. 'Pumila' is een tweehuizige plant en meestal worden dan de wat sierlijker vrouwelijke exemplaren vermeerderd en verkocht. Hierdoor bestaat er een kans dat de wortels gaan rotten, zeker bij jongere beplanting. Cortaderia selloana of pampasgras is een prachtig siergras, waarvan zo´n vijftien soorten voorkomen. Droogbloemen - boeket 70cm - Fluffy Pampas. Het is een fraaie solitair die vaak vanwege zijn rietachtig karakter bij vijvers wordt geplant. 200 Seeds Pink Cortaderia Selloana Colorful Pampas Grass Beautiful Garden Plants. U kunt het pampasgras voor of na de winter terugknippen tot zo´n 15cm boven de grond.

Als het siergras eenmaal groeit, wordt droogte goed verdragen.

Het is dus zeker raadzaam om handschoenen te dragen tijdens het werken met deze plant om te voorkomen dat je jezelf bezeerd!. Standplaats Cortaderia selloana of pampasgras. 80 Hoeveel planten zijn er dan nodig voor een lengte van 7,20cm en wat zijn de kosten hiervan. JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Bezorgen Zeeuws-Vlaanderen, Waddeneilanden en België. Let op met afsnijden, de bladeren zijn scherp. De bladeren zijn tot 1,5 meter lang, smal en sierlijk gebogen.

GIANT PINK PAMPAS GRASS Cortaderia Ornamental Selloana Tall Plumes Hardy 20 Seed.

Droogbloemen - Happiness - Brievenbus DIY Boeket 30 cm - Natuurlijk Bloemen®. Cortaderia selloana kan wel 200 cm hoog worden. Blue Pampas Grass 200 Seed Cortaderia Selloana Ornamental Flower Garden Plants. 'Pumila' meestal op 120 tot 150 cm steken. Je snoeit pampasgras door het oude blad en de pluimen weg te knippen en op deze manier ruimte vrij te maken voor nieuwe groei. Je de grond het beste bemesten vlak voordat het gaat regenen of voordat je gaat. 2 meter, dat maakt deze gras geschikt voor middelgrote en grote borders. Ze vormen zware pollen, opgebouwd uit ruwe bladeren. selloana is ook vorstgevoelig en dient tijdens strenge winters afgedekt te worden.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cortaderia selloana

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst.

Veel mensen zien pampasgras als een juweel onder de siergrassen.

Deze planten zullen een rust uitstralen zoals je ook bij een gazon kunt ervaren. Het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Cortaderia Selloana Pumila Dwergpampasgras. Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen. De opvallende witte pluimen van pampasgras zijn gedurende de bloeiperiode van het gras (rond september), echte blikvangers in de.

Binnen deze categorie behoort pampasgras tot de Spermatopsida.

De voedingsstoffen en meststoffen verspreiden zich dan beter. Je border of bloembak wordt hierdoor een soort van levende schilderij. Als je ervoor kiest om de bodemstructuur te verrijken, kies dan voor een goede kwaliteit organische bemesting (zoals Floramix Tuinmest). Let er op dat het gras daarna akelig scherp kan zijn. Green Pampas Grass 200 Seed Cortaderia Selloana Ornamental Flower Garden Plants.

Planten in pot kunt u het hele jaar door in de tuin zetten.

helaas nog geen witte pluimen op deze hoogte. Je kunt de oude stengels gerust tot vlak boven de grond (op wel 25 cm boven de grond) wegknippen. is een indrukwekkend siergras waarvan een stuk of 15 soorten voorkomen, met name in tropisch en gematigd Zuid-Amerika, maar merkwaardigerwijze ook in Nieuw-Zeeland. Het is echter wel van belang om dit niet maanden achtereen vol te houden. Als de grond niet rijk genoeg is, zal dit vooral tot uiting komen in de bloeifase.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen